Antena Meniu Search
x

Escrocherie uriaşă în Bihor: prejudiciu de 650.000 de lei după accidente înscenate pentru a lua bani de la firmele de asigurări

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, desfăşoară marţi 24 de percheziţii domiciliare, în judeţul Bihor, la persoane suspectate că înscenau accidente rutiere pentru a înşela societăţile de asigurări, fiind astfel bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, înşelăciune privind asigurările, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic şi fals în declaraţii. 30 de persoane urmează să fie duse la audieri, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 03.01.2023, 11:33

Escrocherie uriaşă în Bihor: prejudiciu de 650.000 de lei după accidente înscenate. Poliţia face 24 de percheziţii

Activităţile se desfăşoară împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, de la Serviciul de Ordine Publică, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, de la Poliţia Municipiului Oradea şi de la Poliţia Municipiului Marghita, alături de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

30 de persoane implicate, 21 de accidente false, 5 societăţi de asigurări păgubite

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 - 2022, 30 de persoane, din judeţul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 şi 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăţilor de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere. În fapt, 24 dintre persoane sunt bănuite că, sub coordonarea celorlalte şase persoane cercetate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice în acest caz, ar fi produs, în mod intenţionat, evenimente rutiere, în scopul obţinerii de despăgubiri de la asiguratori.

Astfel, ar fi fost produse 21 de evenimente rutiere, în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună, la cinci societăţi de asigurări. Până în prezent, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

La finalizarea percheziţiilor, vor fi puse în executare 30 de mandate de aducere, emise pe numele celor 30 de persoane. Acestea vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în vederea audierii, urmând să fie dispuse măsuri legale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Escrocherie uriaşă în Bihor: prejudiciu de 650.000 de lei după accidente înscenate pentru a lua bani de la firmele de asigurări