Antena Meniu Search
x

Video "Eşti o panaramă de om!". Zeci de elevi jigniţi şi terorizaţi de o profesoară, în Sighet. În trecut, un elev ar fi încercat să se sinucidă de teamă că nu va intra în BAC

Școala s-a terminat, dar nu şi problemele din învățământ. O profesoară din Sighetu Marmației este cercetată pentru purtare abuzivă. Zeci de elevi spun că profesoara lasă corigenţi după bunul plac şi are un comportament neadecvat la ore. Elevii au suprins, cu telefoanele mobile, câteva dintre replicile revoltătoare. 

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 08:27

Vezi și

Profesoară: Dacă te mai văd la anul, cred că borăsc!

Profesoră: Tu eşti, în limbajul de argou, şi chiar de puşcăriaş, o panaramă de om! 

Jigniri şi ameninţări. Aşa se adresează profesoara de română elevilor unei clase de la Colegiului Național Pedagogic Regele Ferdinand din Sighetu Marmației. Discuţiile au fost înregistrate chiar în timpul orelor de curs. 

Elev: Foarte mulţi sunt terorizaţi şi am avut prieteni acum câţiva ani care chiar au fost în caz de suicid din chestia asta. Le era foarte frică că nu-i bagă în bac. 

Pe acelaşi subiect

Elev: De multe ori mi-a zis că eu nu am ce să caut aici, că eu doar ocup locul unui alt elev.

Profesoara ar fi lăsat corigenţi jumătate din elevii la care predă în şcoală

O elevă care şi-a susținut zilele trecute examenul de corigenţă a cerut o comisie de reevaluare. În acel moment, profesoara care predă şi latină i-ar fi adus la cunoștință că anul viitor școlar va ajunge tot pe mâna ei. 

Elev: S-a luat de greutatea mea corporală. Dânsa dă mereu foarte mult body shaming chiar dacă eşti slăbuţ, grăsuţ, nu contează pentru ea. 

Părinte: Deci atâţia copii corigenţi lăsaţi de această doamnă. Îi face analfabeţi, proşti. 

Profesoara nu este la prima abatere. În trecut, a mai fost cercetată de o comisie de disciplină din unitatea de învățământ.

Ovidiu Sechel, director Colegiul National Pedagogic Regele Ferdinand: Nefiind la primul incident, cu siguranţă nu va fi cea mai uşoară sancţiune pe care o vom aplica.

Inspectoratul Şcolar Județean a deschis o anchetă

Inspector școlar general ISJ Maramureș: Vom analiza toate situaţiile în care avem copii repetenţi, în care avem copii corigenţi.

Reporterul Observator a încercat să obţină un punct de vedere de la dascăl, dar în zadar. Profesoara, în schimb, a explicat unui părinte pe larg situaţia de la clasă. 

"Toată lumea mă vede o războinică, curajoasă, directă. Eu sunt aşa", a spus profesoara unui părinte într-o discuţie telefonică.

Potrivit directorului, în acest an, 20 de elevi din clasele la care profesoara predă au fost lăsați corigenți, numărul lor reprezentând 50% dintre elevii Colegiului care se află în această situație școală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Eşti o panaramă de om!". Zeci de elevi jigniţi şi terorizaţi de o profesoară, în Sighet. În trecut, un elev ar fi încercat să se sinucidă de teamă că nu va intra în BAC