Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video EXCLUSIV. Ministrul Mediului anunţă o schimbare majoră pe litoral: "Sper să vedem acest lucru şi în calitatea serviciilor"

Turiştii de pe litoralul românesc se vor putea bucura din nou de toalete, duşuri şi servicii de calitate ca în Turcia sau Grecia. Exclusiv pentru Observator, ministrul Mediului anunţă că noile contracte de concesionare a plajelor vor avea o durată de 10 ani, însă cere administratorilor implicare şi investiţii pe măsură. O parte din contracte expiră chiar în această vară şi rămâne de văzut dacă schimbările pe litoral se vor vedea încă din acest sezon.

de Andreea Filip

la 10.07.2024 , 20:44

Odată cu proiectul de înnisipare, administratorii plajelor au primit contracte pe doi ani: insuficient să investească, de teamă că nu-şi vor recupera banii. Aşa se face că acum turiştii vânează sectoarele de plajă care oferă duşuri şi toalete, dar şi preţuri decente la şezonguri şi umbrele.

Unii hotelieri au băgat chiar şi abonamente pentru şezlonguri ca să atragă turiştii.

Investiţiile ar putea începe chiar de luna viitoare

Vezi și

Ministrul Mediului a declarat în exclusivitate pentru Observator că problema duratei contractelor de concesionare a plajelor este rezolvată şi aşteaptă ca litoralul românesc să crească.

Pe acelaşi subiect

"Am decis, alături de colegii de la ANAR, ca, pe viitor, contractele noi de licitaţii să fie pe 10 ani. Sper să vedem acest lucru şi în calitatea serviciilor pe care ar trebui să o avem pe litoralul românesc, poate vedem şi-n preţul şezlongurilor. Noi ne-am făcut datoria", spune Mircea Fechet, ministrul Mediului.

"Nu reuşeşti într-un an, doi să fidelizezi clienţii, să amenajezi aşa cum ţi-ai dori. Ne dorim să facem o terasă cu vedere la mare, o terasă cu etaj dacă ne va fi permis, ne dorim să facem un loc de joacă pentru copii mult mai mare", spune Ana Maria Bartha - administrator plaja.

Primele sectoare de plajă vor fi concesionate pe 10 ani de săptămâna aceasta, iar investiţiile le-am putea vedea chiar de luna viitoare.

Terenuri de volei, de fotbal, dar şi locuri de joacă pentru copii mult mai atractive sunt doar câteva dintre investiţiile la care hotelierii se gândesc să le dezvolte mai mult pe plajă.

Ofertele all inclusive ar putea să se răspândească pe litoralul românesc din sezonul viitor

"Putem oferi gratuitate şi la beach barul de pe plajă. Vor avea absolut tot, de la băutură, şezlonguri, absolut tot ce înseamnă, de dimineaţa şi până se închide plaja, toate băuturile posibile, mai puţin alcoolice", spune Nicolae Bucovală - investitor.

Viitoarele investiţii ar putea convinge şi mai mulţi turişti străini să-şi planifice concediul pe litoralul românesc. Anul trecut au fost în vacanţă la noi aproape 47.000 străini.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » EXCLUSIV. Ministrul Mediului anunţă o schimbare majoră pe litoral: "Sper să vedem acest lucru şi în calitatea serviciilor"