Antena Meniu Search
x

Video Ce mâncare trebuie să evităm cu orice preţ pe litoral: "Cu siguranţă nu trebuie consumate"

Mare atenţie ce şi de unde mâncaţi pe litoral! Pe plaje au apărut din nou comericanţii ambulanţi, iar în multe restaurante, mizeria e la ea acasă. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au început controalele în toate staţiunile şi spun că, anul acesta, vor lua cele mai drastice măsuri împoriva operatorilor care nu se gândesc la sănătatea turiştilor.

de Redactia Observator

la 02.07.2024 , 17:35

Autoservire, terase şi restaurante la fiecare pas şi zeci de vânzători ambulaţi pe faleze şi pe plaje. Pe litoralul românesc, turiştii au de unde alege masa de prânz. Unii merg pe încredere, alţii... studiază localul înainte de a alege meniul zilei. 

"Da, mai ales cu un bebeluş micuţ chiar nu prea avem încredere să mergem oriunde. (Suntem atenţi) să fie proaspătă, în primul rând", spune o turistă"Nu, nu, niciodată, nicodată nu mâncăm de la comercianţi ambulanţi. Să fie restaurant în incinta hotelului întrucât considerăm că este mai bine aşa, având şi copil mic, este mult mai, mult mai sigur", adaugă un bărbat.

Şi celebrii vânzători de porumb de pe plaje sunt în vizor

Vezi și

Autorităţile au început controalele în toate localurile din staţiunile de la mare. Comisarii verifică restaurantele, cazarea, plaja, serviciile şi micile magazine. Şi celebrii vânzători de porumb de pe plaje sunt în vizor. 

Pe acelaşi subiect

"Produsele repective cu siguranţă nu trebuie consumate, cred că ar trebui să găsim măcar o sancţiune nu divină, ci una punitivă pentru părinţii ce înţeleg să achiziţionze astfel de produse pentru copiii lor", explică Horia Constantinescu, preşedinte comisariatului pentru protecţia consumatorilor.

"Unităţile de alimentaţie publică, cazare, turism, plaje, servicii, magazine de diferite tipuri cu atenţie cu deosebită asupra tarabelor, toaletelor, care comercializează produse copii de marcă şi contrafăcute, mai ales, ştim foarte bine care sunt extrem de periculoase pentru consumatori", adaugă Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC.

Controalele vor dura până pe 1 august

"Mesajul este foarte clar şi l-am transmis mediului de afaceri de fiecare dată când ne-am întâlnit cu ei, că acolo unde constatăm nereguli care pot pune în pericol sănătatea, integritatea sau chiar viaţa consumatorilor din România, măsurile sunt imediate şi sunt intrasigente", precizează şi Ştefan Oprea, ministrul Turismului.

Controalele vor dura până pe 1 august. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Stiri economice » Ce mâncare trebuie să evităm cu orice preţ pe litoral: "Cu siguranţă nu trebuie consumate"