Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Exerciţiile militare NATO se intensifică în bazele din România, cu o zi înainte de venirea vicepreşedintelui SUA

Cu o zi înainte ca vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii să ajungă în România, exerciţiile militare NATO se intensifică în bazele din ţara noastră. În timp ce la Kogălniceanu se antrenează peste o mie două sute de soldaţi din mai multe ţări, acum şi în judeţul Galaţi au loc exerciţii militare, la care participă atât soldaţi români cât şi americani. 

de Adrian Obreja

la 10.03.2022 , 14:17

Exerciţiul NATO din poligonul Smârdan de lângă Galaţi este în intensă desfăşurare astăzi, joi. Este vorba de aproximativ 900 de soldaţi români şi americani şi peste 70 de vehicule de luptă: tancuri, TAB-uri şi vehicule de atac de tipul bradley şi striker. Soldaţii trag cu muniţie reală, de război; totul se desfăşoară după un scenariu fictiv ofensiv de anihilare a inamicului, dar totuşi adaptat la posibile ameninţări la adresa NATO. 

Scopul principal pentru care militarii români şi americani se antrenează în această zonă este testată viteza de reacţie, de dislocare în teren a forţelor şi în acelaşi timp modul de cooperare şi colaborare între soldaţii de naţionalităţi diferite. 

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Evenimente » Exerciţiile militare NATO se intensifică în bazele din România, cu o zi înainte de venirea vicepreşedintelui SUA