Antena Meniu Search
x

Experţii ONU, avertisment în legătură cu apariţia unor noi tornade şi furtuni violente

Un dezastru în fiecare săptămână. Pare un tablou apocaliptic, dar este efectul schimbărilor climatice care afectează întreaga planetă. Trebuie să ne pregătim de noi inundaţii, tornade şi furtuni violente, avertizează experţii ONU, într-un raport alarmant.

de Redactia Observator

la 09.07.2019, 21:34

Vezi și

Un dezastru în fiecare săptămână. Pare un tablou apocaliptic, dar este efectul schimbărilor climatice care afectează întreaga planetă. Trebuie să ne pregătim de noi inundaţii, tornade şi furtuni violente, avertizează experţii ONU, într-un raport alarmant. Sub o avalanşă de fenomene extreme, România traversează un anotimp al recordurilor, cu cele mai multe coduri roşii, vijelii devastatoare şi mii de rachete antigrindină lansate. 

Când nori negri se adună ameninţător pe cer, de la sol începe atacul. Rachete încărcate cu iodură de argint sunt lansate cu viteza sunetului până la 15 mii de metri altitudine. 

Acolo, schimbă structura norilor şi împiedică formarea particulelor de gheaţă. Opresc astfel grindina - un fenomen care de la an la an prinde dimensiuni tot mai mari.

Astfel de "bombardamente" antigrindină se repetă aproape zilnic în România. Un record pentru acest an. 

România are 61 de centre de lansare. În punctul de tragere din Valea Călugărească, Prahova, specialiştii sunt mereu în alertă.

Nu doar ploaia cu bulgări de gheaţă a semănat panică în România. De câteva luni, trăim un anotimp al extremelor, cu vijelii puternice şi tornade care au lovit cu forţă în Bărăgan. 

Am avut un record de coduri roşii şi este mai clar ca niciodată că frecvenţa acestor episoade periculoase a crescut nu doar în lume, ci şi în ţara noastră. 

Specialiştii spun că frecvenţa dezastrelor naturale este de unul la o săptămână. De vină este încălzirea globală. În Alaska s-a înregistrat în aceste zile un record istoric: 32 grade Celsius. Iar în ţara noastră, după câteva zile de caniculă, am avut astăzi temperaturi de luna octombrie. 

Dezastrele provocate de schimbările climatice costă ţările lumii 520 de miliarde de dolari pe an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Experţii ONU, avertisment în legătură cu apariţia unor noi tornade şi furtuni violente