Antena Meniu Search
x

Experţii INFP, uimiţi de seria de cutremure din Gorj: "E o surpriză că zona respectivă s-a activat"

Specialiştii INFP apreciază ca fiind o surpriză producerea cutremurelor în judeţul Gorj, anunţând că seismul de luni – cu magnitudinea 5,2 - a avut 16 replici. Cutremurul de marţi – cu magnitudinea 5,7 nu a fost o replică a celui de luni, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 14.02.2023, 17:51

INFP: "E o surprinză că zona respectivă s-a activat". Raed Arafat: "Cutremurul a avut cinci replici"

Directorul general al INFP, Constantin Ionescu, a anunţat, marţi, într-o declaraţie de presă, că seismul de luni din judeţul Gorj a avut 16 replici. ”E o zonă în care nu s-au produs cutremure decât foarte rar (...) Este pentru noi o surprinză că zona respectivă s-a activat”, a declarat Ionescu. Acesta a precizat, însă, că seismul produs marţi, cu magnitudinea 5,7, ”poate să fie un frate al celuilalt, nu este o replică a lui”.

Cutremurul de 5,7 grade pe scara Richer a avut cel puțin cinci replici, a spus, marți, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, notează Mediafax. „După cum deja cunoașteți, astăzi la ora 15.16 s-a produs în oltenia, județul Gorj, un cutremur semnificativ de 5,7 la o adâncime de 6,3 kilometri, urmat până acum de 5 replici produse în aceeași zonă”, a spus Raed Arafat, șeful DSU într-o conferință de presă.

Arafat a precizat că cel mai important e că nu avem victime și nu avem efecte grave. Un cutremur major cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc marți în zona Oltenia, județul Gorj, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului (INFP). Acesta a fost urmat de două replici, una de 3,4 și una de 3,5.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Experţii INFP, uimiţi de seria de cutremure din Gorj: "E o surpriză că zona respectivă s-a activat"