Antena Meniu Search
x

Video Exploatare ilegală de piatră, în Suceava. Când au văzut camera de filmat, muncitorii au fugit cu o parte din utilaje

Legea codrului pe un câmp din judeţul Suceava. O exploatare ilegală de piatră, drumuri distruse şi o groapă de gunoi foarte aproape de cursul râului Siret - asta se întâmplă la graniţa localităţilor Dumbrăveni şi Vereşti. La vederea camerei de filmat, muncitorii au oprit lucrul şi au fugit cu o parte din utilaje.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 12.01.2021, 10:13

Vezi și
  • Localnicii spun că din pricina lucrărilor ilegale drumurile şi pământurile lor au fost distruse.

Zeci de localnici sunt nemulţumiţi de faptul că o parte din imaş, albia râului Siret şi chiar terenurile lor agricole sunt exploatate ilegal de muncitorii de la o balastieră amplasată pe raza localităţii Vereşti, din judeţul Suceava. 

De ce fugiţi?

Nu fugim. 

Dar unde vă grăbiţi?

Nu plecăm nicăieri.

Am văzut că au plecat toţi cu celelalte maşini când am ajuns noi. 

Dar noi suntem vinovaţi? Noi suntem angajaţi, doamnă. 

Localnicii spun că din pricina lucrărilor ilegale drumurile şi pământurile lor au fost distruse.

Tocmai aici era hătul, capătul ogorului. Uitaţi. Din 18 ari mai am, dacă mai am, vreo cinci ari de pământ. Au intrat aici cu balastiera, a mai rupt apa şi au intrat şi iau balastul de aici. 

Se farmă tot. Uite, punte de un miliard. Eu am pământ pe partea cealaltă. Eu să trec pe punte n-am pe unde. Să trec pe partea cealaltă să-mi iau recolta nu am pe unde. Pentru că uite, puntea se duce jos. Stâlpul de la mijloc a luat-o aşa.

Deşeuri la doar câţiva zeci de metri de cursul râului Siret

Andreea Petrescu, reporter Observator: Tot aici, în această zonă, este amenajată şi o groapă de gunoi ilegală. Sunt tone bune de gunoi care au fost depozitate aici, unele chiar recent, iar maceastă rampă de deşeuri se află la doar câţiva zeci de metri de cursul râului Siret. 

Primii ajunşi la faţa locului au fost reprezentanţi ai SGA Suceava. 

Nu există acte de reglementare, din ce ştim noi până acum. O să luăm legătura cu Primăria, să vină cineva de la Primărie, să vedem exact cine e societatea de aici şi vor răspunde, vor suporta consecinţele. 

Ulterior au venit echipe de la Garda de Mediu, dar şi de la Poliţie.

Rămâne de văzut ce sancţiuni vor primi reprezentanţii firmei care exploatează ilegal terenul de lângă Siret şi care au amenajat groapa de gunoi acolo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Exploatare ilegală de piatră, în Suceava. Când au văzut camera de filmat, muncitorii au fugit cu o parte din utilaje