Video

Exploatare ilegală de piatră, în Suceava. Când au văzut camera de filmat, muncitorii au fugit cu o parte din utilaje

De Andreea Petrescu.
Publicat: 12.01.2021, 10:00.
Actualizat: 12.01.2021, 10:13

Legea codrului pe un câmp din judeţul Suceava. O exploatare ilegală de piatră, drumuri distruse şi o groapă de gunoi foarte aproape de cursul râului Siret - asta se întâmplă la graniţa localităţilor Dumbrăveni şi Vereşti. La vederea camerei de filmat, muncitorii au oprit lucrul şi au fugit cu o parte din utilaje.

Zeci de localnici sunt nemulţumiţi de faptul că o parte din imaş, albia râului Siret şi chiar terenurile lor agricole sunt exploatate ilegal de muncitorii de la o balastieră amplasată pe raza localităţii Vereşti, din judeţul Suceava.

De ce fugiţi?
Nu fugim.


Dar unde vă grăbiţi?
Nu plecăm nicăieri.

Am văzut că au plecat toţi cu celelalte maşini când am ajuns noi.
Dar noi suntem vinovaţi? Noi suntem angajaţi, doamnă.

Localnicii spun că din pricina lucrărilor ilegale drumurile şi pământurile lor au fost distruse.

Tocmai aici era hătul, capătul ogorului. Uitaţi. Din 18 ari mai am, dacă mai am, vreo cinci ari de pământ. Au intrat aici cu balastiera, a mai rupt apa şi au intrat şi iau balastul de aici.

Se farmă tot. Uite, punte de un miliard. Eu am pământ pe partea cealaltă. Eu să trec pe punte n-am pe unde. Să trec pe partea cealaltă să-mi iau recolta nu am pe unde. Pentru că uite, puntea se duce jos. Stâlpul de la mijloc a luat-o aşa.

Deşeuri la doar câţiva zeci de metri de cursul râului Siret

Andreea Petrescu, reporter Observator: Tot aici, în această zonă, este amenajată şi o groapă de gunoi ilegală. Sunt tone bune de gunoi care au fost depozitate aici, unele chiar recent, iar maceastă rampă de deşeuri se află la doar câţiva zeci de metri de cursul râului Siret.

Primii ajunşi la faţa locului au fost reprezentanţi ai SGA Suceava.

Nu există acte de reglementare, din ce ştim noi până acum. O să luăm legătura cu Primăria, să vină cineva de la Primărie, să vedem exact cine e societatea de aici şi vor răspunde, vor suporta consecinţele.

Ulterior au venit echipe de la Garda de Mediu, dar şi de la Poliţie.

Rămâne de văzut ce sancţiuni vor primi reprezentanţii firmei care exploatează ilegal terenul de lângă Siret şi care au amenajat groapa de gunoi acolo.

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Andreea Bănică este martor în procesul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău: „Plângea în hohote atunci”
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
19:13 Bărbat din Vrancea, prins când voia să fugă din ţară după ce a înjunghiat doi tineri 19:08 Imunizarea bătrânilor din cămine abia a început la Timișoara. ”Nu mi-e frică de moarte, mi-e frică de finalul bolii” 18:53 Căutăm REPORTER şi PREZENTATOR  18:49 România, codașa Europei la prevenție: Ajungem la spital doar când ne este rău 18:41 Formarea profesorilor pentru noile subiecte de la Evaluarea Națională 18:22 Bloc nou în locul unei case vechi de 100 de ani 18:20 Primul transplant renal efectuat cu succes la Iaşi. O mamă i-a dat şansa la o viață normală fiicei sale 18:16 Bilanț vaccinare anti-Covid în România, 21 ianuarie: Aproape 40.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore 18:16 Loto 6/49. Rezultatele înregistrate la extragerile de joi, 21 ianuarie 2021 17:53 O mașină a luat foc în mers, la Vaslui. Șoferul, un bărbat cu dizabilități, abia își scosese autoturismul din service
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO