Antena Meniu Search
x

Explozie pe platforma chimică Săvineşti, urmată de un incendiu: Doi muncitori au ajuns la spital cu arsuri

Doi bărbaţi au fost răniţi joi, într-un accident de muncă produs la o firmă de pe platforma chimică Săvineşti, ei suferind arsuri după ce ar fi vrut să acţioneze un întrerupător, iar apoi s-au produs o explozie şi un incendiu, care a fost stins de unul dintre muncitori.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 15:59

Explozie pe platforma chimică Săvineşti, urmată de un incendiu: Doi muncitori au ajuns la spital cu arsuri - Shutterstock

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ a anunţat că poliţiştii din Roznov au fost sesizaţi joi, prin apel la 112, cu privire la faptul că la o societate comercială, cu punct de lucru pe platforma chimică Săvineşti, a avut loc un accident de muncă. În urma evenimentului, doi bărbaţi, de 52 şi 61 de ani, din Piatra Neamţ şi Dumbrava Roşie au suferit arsuri, fiind transportaţi la spital.

În urma primelor cercetări, accidentul s-a petrecut după ce cei doi ar fi încercat să acţioneze un întrerupător, iar apoi s-au produs o explozie şi un incendiu, potrivit News. Focul a fost stins de unul dintre cei doi muncitori.  

În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluarea şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Explozie pe platforma chimică Săvineşti, urmată de un incendiu: Doi muncitori au ajuns la spital cu arsuri