Antena Meniu Search
x

O expoziţie inedită cu fotografii realizate în perioada comunistă a fost deschisă publicului la Oradea

O expoziţie inedită cu fotografii realizate în perioada comunistă a fost deschisă publicului la Oradea. Autorul imaginilor este un fotoreporter care a imortalizat toate cele opt vizite de lucru făcute de-a lungul timpului de Nicolae Ceauşescu în Bihor. Omul a devenit celebru printre nomenclaturiştii vremii după ce a dărâmat. la propriu un ministru în timp ce alerga să îşi facă fotografiile.

Vezi și

O expoziţie inedită cu fotografii realizate în perioada comunistă a fost deschisă publicului la Oradea. Autorul imaginilor este un fotoreporter care a imortalizat toate cele opt vizite de lucru făcute de-a lungul timpului de Nicolae Ceauşescu în Bihor. Omul a devenit celebru printre nomenclaturiştii vremii după ce a dărâmat la propriu un ministru în timp ce alerga să îşi facă fotografiile.

Sute de fotografii alb-negru, uniforme de pionieri şi zeci de obiecte care le stârnesc amintiri celor care au trăit în perioada comunistă. Toate fac parte dintr-o colecţie strânsă într-o viaţă de omul care a imortalizat vizitele lui Gheorghe Gheorghiu Dej în Bihor, dar și pe cele ale lui Nicolae Ceaușescu.

Fotoreporterul colecţionar a fost martor la deschiderea marilor fabrici din Bihor și la tot atâtea vizite ale dictatorului Nicolae Ceaușescu.

În goana după imaginea perfectă, fotograful a avut parte şi de un incident care putea să îi marcheze viaţa. L-a. dărâmat pe ministrul de externe al vremii şi a fost ameninţat că-şi va pierde slujba. Oficialul l-a iertat însă pe fotograf iar accidentul a devenit o legendă în oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » O expoziţie inedită cu fotografii realizate în perioada comunistă a fost deschisă publicului la Oradea