Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video F-35, cel mai avansat avion de luptă din lume, vedeta Black Sea Defense and Aerospace. România va cheltui peste 6.5 miliarde de dolari pentru 32 de astfel de aparate

F-35, cel mai performant avion de luptă din lume, a ajuns în România. Nu e al nostru, momentan, deşi ministerul Apărării de la Bucureşti a inceput achiziţia a 32 de astfel de aparate de zbor. Aeronava produsă în Statele Unite este vedeta Black Sea Defense and Aerospace, cel mai mare eveniment regional dedicat apărării şi securităţii. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 20.05.2024 , 20:25

Cristi Popovici, reporter Observator: Avionul F35, care aparține Forțelor Areiene ale Statelor Unite, aterizează în acest moment pe pista de la Romero Băneasa și va putea fi admirat la expozitia de tehnica militară care incepe de miercuri, tot aici la Romaero.

Cel mai avansat avion de luptă, în România

Aeronava multirol de generaţia a cincea, care costă peste 110 milioane de dolari, participă pentru prima dată la o expoziţie în Europa. Deocamdată îl putem doar admira, dar din 2030 ar putea intra în dotarea aviaţiei române.  

Vezi și

Cristi Popovici, reporter Observator: F35 este considerat cel mai avansat avion de luptă din lume, construit astfel încât sa nu poata fi detectat de radare. România intenționează sa cumpere cel puțin 32 de astfel de aparate, pe care vom cheltui peste 6.5 miliarde de dolari, cea mai scumpă achiziţie din istoria ţării.

Pe acelaşi subiect

Greg Day, director International Business Development: Lucrăm împreună cu guvernul Statelor Unite să răspundă tuturor întrebărilor venite din României în ce priveşte interesul pentru F-35.

Bianca Iacob, reporter Observator: Viteza maximă a aeronavei este de 2.000 km/h, iar raza de acţiune de 833 km. Avionul poate fi dotat cu un tun cu 180 de lovituri, pe lângă rachete aer-aer şi aer-sol, inclusiv rachete anti-blindaj. 

O echipă Observator a vizitat recent fabrica din Statele Unite, de unde avioanele F-35 pleacă în toată lumea. 

Greg Day, director International Business Development: Avem nevoie de un an pentru a da comanda de materii brute şi apoi încă 3 ani până la produsul final. Deci e un interval de 48 de luni pentru construcţia avionului. 

Black Sea Defense and Aerospace, la a 9-a ediţie

Black Sea Defense and Aerospace, evenimentul care este la cea de-a 9-a ediţie, aduce la Bucureşti peste 400 dintre cei mai mari producători globali de armament şi vehicule de luptă  militară. 

Sebastian Tudor, organizator: Vom putea vedea elicopterul Apache, Black Hawk şi cel denumit de ministrul Afacerilor Interne Blue Hawk şi Red Hawk. Vom putea vedea tancuri Abrams, tancuri din Coreea, maşini blindate 4x4, 8x8.

Evenimentul de la Romaero se va desfăşura între 22 şi 24 mai. Primele două zile sunt dedicate, exclusiv, vizitatorilor oficiali, militari şi de afaceri. Vineri, accesul în expoziţia exterioară este permisă şi publicului larg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » F-35, cel mai avansat avion de luptă din lume, vedeta Black Sea Defense and Aerospace. România va cheltui peste 6.5 miliarde de dolari pentru 32 de astfel de aparate