Antena Meniu Search
x

Video Fabrică de psihoactive: Bomboane, prăjituri şi substanţe de vapat cu droguri la Iaşi. Produsele ajungeau în rândul adolescenţilor

Descoperire şocantă a procurorilor de la crimă organizantă! Ei au destructurat o reţea care ar fi produs dulciuri şi substanţe de vapat cu droguri în ele. Au fost nu mai puţin de 121 de percheziţii în aproape toată ţara.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 19.09.2023, 13:58

Vezi și

Vorbim de un grup infracţional organizat, care ar fi fost înfiinţat de către două persoane din Iaşi, care cu ajutorul unor fabrici, atât în Iaşi, cât şi în alte locaţii ar fi produs încă din octombrie anul trecut până în prezent nu mai puţin de 100.000 de dispozitive de vapat, care sunt tot mai  populare în rândul tinerilor. Acestea aveau în componenţa lor şi substanţe psihoactive, precum canabis, THC sau HHC, obţinut în mod sintetic, substanţe care pot fi extrem de nocive, putând duce la decese.

Fabrica de psihoactive: Bomboane, prăjituri şi substanţe de vapat cu droguri la Iaşi

Se pare că erau vândute aceste dispozitive preponderent online şi în zone în care se aflau multe şcoli sau unităţi de învăţământ, ajungând astfel la tinerii care îşi doreau să le cumpere, mulţi dintre ei ştiau exact ce vând şi cât sunt de periculoase şi tocmai de aceea sunt cercetaţi. Este vorba de 20 de unităţi comerciale care vindeau acest tip de dispozitive de vapare, dar cele mai multe vânzări se făceau în mediul online. 

Mai mult decât atât, anchetatorii au descins la această fabrică din judeţul Iaşi şi pentru că, pe lângă aceste dispozitive se mai produceau şi jeleuri, dar şi bomboane, drajeuri, dar şi prăjituri care aveau în compoziţia lor substanţe psihoactive. Cele mai multe dintre produse ajungeau la adolescenţi. Unii ştiau ce cumpără, alţii nu aveau idee că ar consuma astfel de substanţe. Percheziţiile continuă la această oră. Rămâne de văzut până unde au ajuns astfel de produse, pentru că se vobeşte şi de import şi de export, şi de asemenea se vorbeşte că 42 de persoane vor ajunge la audieri pe parcursul acestor zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Fabrică de psihoactive: Bomboane, prăjituri şi substanţe de vapat cu droguri la Iaşi. Produsele ajungeau în rândul adolescenţilor