Antena Meniu Search
x

Video Femeia mușcată de câini pe un câmp din Galați este în stare critică. "Vi se pare normal, în secolul 21, să fim mâncaţi de câini pe stradă?"

Un nou atac al câinilor maidanezi a băgat în spital doi oameni, la Galaţi. O femeie care ieşise la cules de urzici şi un bărbat care îi sărise în ajutor. Cei doi se aflau pe un câmp din afara localităţii. Animalele, cel mai probabil abandonate de localnici, erau înfometate şi extrem de agresive. Femeia este acum în stare critică.

de Adrian Obreja

la 27.02.2023, 17:34

Vezi și

Valentin Istrate, medic veterinar: Vi se pare normal, în secolul 21, să fim mâncaţi de câini pe stradă?

Este realitatea cruntă din toate judeţele ţării. De data aceasta, câinii au atacat în comuna Vânători, din judeţul Galaţi. O femeie de 57 ieşise la marginea localităţii să culeagă urzici, când s-a trezit înconjurată de haita de maidanezi.

Bărbatul atacat: Am auzit nişte ţipete şi atâta. M-am dus, am făcut şi eu ce am putut să fac. Totul s-a întâmplat foarte repede.

Mihai Polinschi, SAJ Galaţi: Fusese agresată de mai mulţi câini, muşcată peste tot, avea plăgi foarte grave, la nivelul scalpului, la nivelul obrajilor, la nivelul gâtului, muschii braţelor erau sfârtecaţi, de asemenea la nivelul picioarelor muşcături. Pacienta era în stare gravă, cu tensiune 8, în şoc hemoragic.

Pe acelaşi subiect

Femeia a ajuns la spital în stare critică

Bărbatul de 44 de ani a reuşit să gonească animalele, dar a fost muşcat şi el. Femeia a ajuns la spital în stare critică.

Ionuț Băneșanu, Spitalul Judeţean Galați: Au fost aduse două persoane, o persoană de sex feminin şi o persoană de sex, cu multiple plăgi prin muşcare la nivelul membrelor superioare, inferioare. Persoana de sex feminin a necesitat internare, pentru supraveghere şi tratament de specialitate. Bărbatul a fost văzut, consultat şi externat.

Imediat după atac, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanţii unei asociaţii de profil au ieşit pe stradă pentru a captura animalele fără stăpâni.

Valentin Istrate, medic veterinar: În prima acţiune am avut 84 de animale ridicate, iar acum cred că deja avem undeva la un 40 deja.

Comuna Vânători se confruntă de mulţi ani cu problema câinilor maidanezi. 

Costel Manolachi, primar Vânători: S-a ajuns la acest eveniment nefericit pentru că, până în 2021 am făcut 5 sesiuni de sterilizare, numai că toate asociaţile de pe raza judeţului Galaţi, nu au dat concursuri şi nu au ridicat niciun câini din stradă.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Acţiunea de capturare a animalelor fără stăpâni continuă şi în perioada următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Femeia mușcată de câini pe un câmp din Galați este în stare critică. "Vi se pare normal, în secolul 21, să fim mâncaţi de câini pe stradă?"