Antena Meniu Search
x

Femeia strivită de tramvai în Arad îşi ajuta fiica de 12 ani, cu handicap, să coboare în staţie. Vatmanul a închis uşile prea devreme şi a târât-o sub roţi

Accident cumplit în Arad. O mamă a murit strivită sub roţile unui tramvai, în timp ce încerca să coboare din vagon scaunul cu rotile în care se afla fiica ei de 12 ani. Vatmanul a închis uşile peste cărucior, iar femeia nu i-a dat drumul, deşi garnitura plecase din staţie. Scenele şocante au fost surprinse de camere

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 17:10

Vezi și

O femeie din Arad şi-a pierdut viaţa după ce a fost târâtă de tramvai mai mulţi metri la coborârea din vagon. Vatmanul a închis uşile când victima încerca să coboare căruciorul în care se afla fata ei cu handicap. Incidentul a avut loc într-o staţie de pe Calea Aurel Vlaicu.

Imaginile surprinse de camerele de supraghere arată cele 8 secunde care i-au fost fatale femeii. Victima coboară din tramvai pe uşa din mijloc şi încearcă să o ajute şi pe fiica ei, în vârstă de 12 ani, aflată într-un cărucior cu rotile, să facă acelaşi lucru. Se ţine de cărucior şi imediat, tramvaiul se pune în mişcare, fără ca vatmanul să sesizeze că femeia a rămas agăţată. 

Vatmanul nu s-a asigurat la plecarea din staţie

Angajatul companiei de transport recunoaşte că nu a mai verificat încă o dată în oglinzi dacă totul este în siguranţă şi poate porni. În tot acest timp, femeia aleargă aproape 10 metri ţinându-se de căruciorul prins intre uşi, până când este trasă sub tramvai. Vatmanul a pus frână după ce a auzit ţipetele călătorilor.

Pe acelaşi subiect

"Din cercetări a reieşit că un bărbat de 31 de ani, din Arad, în timp ce conducea un tramvai pe Calea Aurel Vlaicu, a acroşat o femeie de 55 de ani. Femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, decedând ulterior. Testarea cu aparatul alcooltest a vatmanului a indicat că acesta nu se afla sub influenţa alcoolului", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, care a întocmit un dosar pentru ucidere din culpă.

Vatmanul cu o vechime de şapte ani la compania de transport spune că a văzut că s-au închis uşile garniturii, în schimb niciun martor din bord nu i-a semnalat că una este deschisă. Tramvaiul este un model vechi, fabricat cu 60 de ani în urmă. O echipă Observator a urcat într-un tramvai asemănător şi a descoperit că leadurile de avertizare de pe bordul vatmanului abia luminează. În schimb, uşa tramvaiului este ca o menghină pentru călătorii prinşi la mijloc. 

Directorul Companiei de Transport Public Arad, Claudiu Godja, a declarat că accidentul a avut loc pentru că vatmanul nu s-a asigurat corespunzător la plecarea din staţie.

"O doamnă încerca să coboare căruciorul cu fetiţa ei cu grad de handicap, moment în care uşile s-au închis, vatmanul nu a observat, nu s-a asigurat bine în oglinzi, şi a fost târâtă după tramvai, ajungând ulterior între peronul staţiei şi tramvai. Din păcate, a intervenit decesul femeii. Cazul este cercetat penal de Poliţie şi Parchet, aşteptăm concluziile anchetei", a declarat directorul CTP Arad, citat de Agerpres

"Momentan el (vatmanul) nu mai conduce. (El se uită) Doar în oglinzi, da! Pe acest tip de tramvai, doar în oglinzi" a declarat pentru Observator Claudiu Godja.

Se fac anchete peste anchete. Călătorii sunt revoltaţi

Martori ai incidentului au declarat că uşile vagonului s-au închis când femeia cobora căruciorul, iar tramvaiul s-a pus în mişcare. Victima nu a dorit să de-a drumul căruciorului şi a fost târâtă mai mulţi metri, până când a căzut pe liniile de tramvai.

Călătorii sunt revoltaţi. "Groaznic. În orice caz, cumplit", a reacţionat un călător. "Are camere, are oglinzi, are de toate, dar nu se uită! El pleacă, el vorbeşte la telefon. 80 la sută din timp vorbesc la telefon. Urmăriţi să vedeţi. Şi pe soţia a prins-o la uşă odată, tot aşa", a povestit un călător.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care a preluat victima şi a transportat-o la spital, pasagera a suferit leziuni interne grave. Ea a murit câteva ore mai târziu la spital. Fetiţa victimei, în vârstă de 12 ani, se află în atenţia serviciilor de asistenţă socială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Femeia strivită de tramvai în Arad îşi ajuta fiica de 12 ani, cu handicap, să coboare în staţie. Vatmanul a închis uşile prea devreme şi a târât-o sub roţi