Antena Meniu Search
x

Video Fermierii încep să se dezică de liderul Dănuţ Andruş, politicianul care s-a crezut şi comediant. "Ne-ai făcut de râs pe toţi"

Protestele fermierilor din Uniunea Europeană au fost analizate astăzi de parlamentul de la Strassbourg, dar fără nicio rezolvare. La noi au ajuns într-a opta zi, moment în care demonstranţii au început să se certe între ei. Mulţi îl acuză pe liderul lor, un fermier prosper din Botoşani, că nu le reprezintă interesele. Mişcarea de revoltă a continuat, însă, iar România a fost dată încă o dată peste cap.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 18.01.2024, 15:52

Vezi și

Bărbatul care poartă cuşmă, Dănuţ Andruş, este liderul fermierilor protestatari, de care aceştia încep să se dezică, însă. "Să te duci cu 76 de revendicări pe masa unor guvernanţi mi se pare total aberant", spune un fermier. "Luaţi în calcul că sunt mii de puncte. Nu 70 cât am pus noi, 70 şi de puncte", a declarat Dănuţ Andruş, reprezentant al fermierilor.

Tensiuni mari încep să îi dezbine şi pe transportatori

Dănuţ Andruş este un fermier prosper din Botoşani, liderul unei asociaţii de prorprietari de terenuri agricoli din Moldova. În 2020, a candidat fără succes, din partea PSD, la primăria din Păltiniș, comuna unde locuieşte şi are afaceri. Liderul fermierilor şi-a încercat norocul şi la iUmor. Când i s-a amintit acest lucru într-o emisiune televizată s-a ridicat şi a plecat. "Ai plecat din platou, ne-ai făcut de râs pe toţi. Ce ţi-a arătat? Ţi-a arătat o filmare din iUmor", spune un protestatar către Andruş.

Tensiuni mari încep să îi dezbine şi pe transportatori. "Eu contest singura chestie că nu suntem reprezentanţi cum trebuie. Aia e singura chestie pe care o contest. Dom'le, e vocea poporului la Guvern! Este vocea poporului!", spune un alt protestatar. Dincolo de tensiunile din stradă, protestatarii se plângă că la Guvern negociază asociaţii care îşi negociază propriile interese. În Ilfov, protestul continua pentru a 8-a zi la rând. Fermierii și transportatorii spun ca nu au fost reprezentaţi la negocierile de la Guvern s-au făcut în lipsa lor și așteaptă ca premierul sa-i cheme la discuții. Pana atunci, spun ca rămân în strada, iar alături le sunt mii de colegi din toată tara.

La Constanţa oamenii stau în stradă zi şi noapte. Fermierii şi transportatorii au blocat inclusiv intrările în port. "Avem oameni deştepţi, să pună un plan bine pus la punct - băi, frate, trebuie să facem aia, aia şi aia. Şi noi am putea să înţelegem. Dar doar: vă vom da, vă vom lua, nu mai merge", spune un alt protestatar. După protestul de azi-noapte, 30 de protestatari au rămas fără permis de conducere. Au intrat cu utilaje şi automobile pe contrasens, pe autostrada 4, care ocoleşte Constanţa. Protestatarii spun că jandarmii le-au făcut semn să o ia pe contrasens, iar poliţiştii i-au sancţionat.

Protestele se ţin lanţ şi în apropiere de Vama Siret. Peste 1.000 de TIR-uri ucrainene sunt blocate la graniţă de luni. Iar la Sibiu, fermierii şi transportatorii au traversat din nou oraşul, după ce au obţinut permisiunea primăriei. Protestele fermierilor afectaţi de importul de cereale ucrainene a fost discutată astăzi şi în Parlamentul European.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Fermierii încep să se dezică de liderul Dănuţ Andruş, politicianul care s-a crezut şi comediant. "Ne-ai făcut de râs pe toţi"