Antena Meniu Search
x

Video Fertilizările in vitro, decontate de stat. Sumele oferite de stat pentru cuplurile care vor copii

Românii care nu pot avea copii pe cale naturală vor primi ajutor din partea statului. Guvernul a decis să deconteze procedurile de fertilizare in vitro. Proiectul care a fost semnat astăzi, are în atenţie atât familiile cât şi persoanele singure.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 22.11.2022, 17:55

Vezi și

Statul va deconta în total suma de 15.000 de lei pentru cuplurile infertile, sub formă de vouchere. Un voucher de 5.000 de lei pentru tratament și un voucher de 10.000 de lei pentru procedura de fertilizare in vitro.

Anul acesta vor fi 2.500 de beneficiari

Vor fi decontate trei proceduri pe an. De altfel, acest program a fost aplicat inițial în București, iar acum este extins la nive național. Doar anul acesta vor fi 2.500 de beneficiari, iar anul următor 10.000 de beneficiari.

De pe data de 5 decembrie vor începe înscrierile de dosar. Acestea se vor putea face online pe adresa [email protected],iar în termen de 30 de zile dosarul va fi analizat. Acesta va trebui să conțină o cerere, o copie după cartea de identitate, o adeverință eliberată de medicul specialist, dar și o adeverință eliberată de medicul de familie care să ateste calitatea de asigurat. De altfel, în dosar va trebui atașată și o declarație pe propria răspundere că persoanele nu sunt înscrie într-un alt program similar la nivel local sau național.

Ministerul Familiei va posta în perioada următoare lista cu toate clinicile acreditate la care se vor putea face aceste proceduri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Fertilizările in vitro, decontate de stat. Sumele oferite de stat pentru cuplurile care vor copii