Antena Meniu Search
x

Video Festivalul European Bio, la prima ediţie. Producătorii din 8 ţări au venit să-şi prezinte produsele în România: "Am 6 nepoţi şi ne luptăm să le oferim ce e mai bun"

Brânză de burduf, pastramă de mangalița, cârnaţi de cal și tot felul de bunătăți bio au fost degustate de pofticioșii care au ajuns la poalele munților, în Gorj. Acolo a fost organizată prima ediție a Festivalului European Bio. Producători din opt țări au adus tot ce au avut mai bun la ei acasă.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 03.09.2023, 08:57

Vezi și

Peter vine din Ungaria. Are zeci de produse certificate. Pe cele mai inedite le-a adus la Festivalul Bio. De la standurile produselor românești, nu a lipsit celebra telemea de Ibănești. Povestea a început cu nici 100 de litri de lapte. Acum, în fabrică ajung 120.000 de litri de lapte în fiecare zi, iar producătorii dau asigurări că acesta provine de la micii fermieri din Transilvania.

Povești de afaceri de succes se scriu și în jurul fermelor de păsări sau a cramelor

"Harta României pentru că România e grădina bio a lumii şi în grădină creşte iarbă şi pe păşunile României şi în zone Ardealului de unde provine acest lapte din care s-a făcut acest caşcaval. Sunt peste 200 de plante medicinale pe acele păşuni", a declarat Marian Cioceanu, președinte Asociația Bio România. Curioşi dornici să savureze gustul autentic al brânzeturilor n-au lipsit.

Povești de afaceri de succes se scriu și în jurul fermelor de păsări sau a cramelor. Dar certificatul bio vine la pachet cu reguli stricte. "Fără îngrăşăminte, fără pesticide, fără produse chimice", a declarat Eugen Ionescu, producator. "Facem şi noi cunoştinţă cu produsele lor şi le aducem pe piaţa din Moldova", a declarat Atena Nistorică, Asociația Bio Republica Moldova. Vlad prepară, în Tulcea, covrigei bio de mai bine de trei ani. "Fiecare ingredient, cu excepţia apei, sării şi drojdiei, trebuie certificate ecologic. Se iau probe şi se fac analize la fiecare produse pentru a se asigura că nu există pesticide în produsul finit", a declarat Vlad Ceceanu, producător covrigei.

Clienții n-au lipsit. "Am şase nepoţi şi să ştiţi că ne luptăm din răsputeri să le oferim ce e mai bun posibil", spune un bărbat. Festivalul European Bio este la prima ediție și a adunat producători din România, Grecia, Moldova, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Ungaria și Polonia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Festivalul European Bio, la prima ediţie. Producătorii din 8 ţări au venit să-şi prezinte produsele în România: "Am 6 nepoţi şi ne luptăm să le oferim ce e mai bun"