Antena Meniu Search
x

Video Fetiţă cu dizabilităţi, la un pas să rămână fără oxigen în timpul unui zbor Wizz Air. Avionul şi-a schimbat destinaţia pe parcurs şi n-a mai ajuns în Braşov

O fetiţă care respiră doar cu ajutorul unui aparat a fost în pericol să rămână fără aer după un zbor cu WizzAir. Se întorcea cu familia de la Londra şi trebuia să ajungă la Braşov, dar avionul i-a dus la Bucureşti. Aparatul de respirat al copilei a rămas fără baterie. Au trecut clipe agonizante până au găsit părinţii o soluţie de supravieţuire.

Claudiu Crăciunică
de Claudiu Crăciunică

la 28.08.2023, 20:19

Vezi și

"Fetiţa mea, Maria...întinsă pe jos, cu ventilaţie mecanică, pentru că WizzAir ne-a lăsat în aeroport", spune mama copilei. Doborâtă de teamă şi panică, mama acestei fetiţe ne-a scris pe Fii Observator la capătul puterilor. S-a temut de ce e mai rău când a aflat că avionul nu va ateriza la destinaţie, ci la Bucureşti, şi că vor fi trimişi acasă cu autocarul. Un drum de cel puţin trei ore şi jumătate. Timp în care aparatul de respirat al fetiţei se putea opri. "Le-am spus că nu ne dăm jos pentru că nu ne ajunge bateria cu fetița și ne-au spus că în cazul ăsta vor chema poliția și ne vor face dosar penal", a declarat Cosmina Tătărușeanu, mama fetiței cu nevoi speciale.

Reacţia companiei a venit după câteva ore

Pasagerii au fost anunțați că vor ateriza la București doar ca să ia nişte documente, după care vor pleca spre Brașov. După aterizare, însă, planul s-a schimbat. "Trebuie să ne dăm jos și aici să venim și o să fim ajutați. Când am venit aici nimeni nu știa nimic despre noi. Am stat acolo în depozit la găsire bagaje, ne-am încărcat puțin aparatul, am încercat într-un final cu ambulanțe cu ăstea, dar nu aveam loc și căutăm două taxiuri", a declarat Cosmina Tătărușeanu, mama fetiței cu nevoi speciale.

A venit ambulanţa într-un final, chemată de aeroport, dar nu le putea asigura transportul, astfel că familia a fost nevoită să se descurce pe cont propriu. Cei trei adulți și trei copii au luat până la urmă două taxiuri până la Brașov și au plătit 1.500 lei. Schimbările i-au afectat şi pe alţi pasageri. Compania de zbor a venit după câteva ore și cu explicația: "Wizz Air confirmă că zborul W9 4457 de la Londra Luton la Brașov din 28 august a fost redirecționat către București Otopeni din cauza unei verificări neplanificate de mentenanță necesare aeronavei. Aeronava a aterizat normal, iar pasagerii au fost transferați cu ajutorul autobuzelor către destinația lor inițială, Brașov."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Fetiţă cu dizabilităţi, la un pas să rămână fără oxigen în timpul unui zbor Wizz Air. Avionul şi-a schimbat destinaţia pe parcurs şi n-a mai ajuns în Braşov