Antena Meniu Search
x

Fiica femeii ucise la Mănăstirea Cernica s-a externat pentru a-şi îngropa mama. Doiniţa a fost profesoară la un liceu din Capitală

Femeia omorâtă în accidentul din curtea mânăstirii Cernica, era profesoară şi fusese o lungă perioadă chiar directoarea unui liceu din Bucureşti. Aproape de vârsta pensionării, ar fi vrut să rămână în continuare la catedră. Fiica ei, rănită şi ea, s-a externat pe propria răspundere pentru a putea organiza înmormântarea. Bărbatul care le-a lovit pe amândouă cu maşina este cercetat în libertate. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 11.07.2022, 20:25

Femeiaa fost omorâtă în curtea Mănăstirii Cernica
Femeiaa fost omorâtă în curtea Mănăstirii Cernica

Doiniţa Ghinea era profesoară la liceul Tehnologic Theodor Pallady. Timp de aproape 10 ani a fost şi directoarea unităţii de învăţământ. Colegii ei spun că îşi iubea meseria atât de mult încât voia să mai rămână la catedră şi după vârsta de pensionare. Soarta a avut, însă, alte planuri. 

Sebe Mignola, director liceu: Era un om cu o energie debordabilă. A fost un profesor excepţional, de electrotehnică, inginer, profesor doctor inginer, a fost directorul unităţii într-o anumită perioadă. 

Astăzi, însă când ne-a sunat fiica doamnei ghinea şi am aflat... pur şi simplu suntem răvăşiţi. 

Accidentul a avut loc ieri în jurul orei 14 şi 30 de minute. Un şofer începător, cu permisul luat în luna ianuarie a acestui an, a pierdut controlul volanului. 

Pe acelaşi subiect

Andre Rotaru, reporter Observator: Cele două femei împreună cu fetiţa de 7 ani mergeau spre mânăstire pe marginea acestui drum, atunci când şoferul a pierdut controlul volanului undeva în zona acelei curbe. Acesta a intrat pe contrasens şi într-un final le-a izbit în plin pe cele două femei. Din fericire, fetiţa în vârstă de 7 ani a scăpat nevătămată. 

Omorâtă în curtea Mănăstirii

Femeia de 63 de ani a murit pe loc. După accident, copilul a ajuns în grija unei rude. Fiica profesoarei, o femeie de 33 de ani, a suferit mai multe lovituri și a fost transportată la spitalul Pantelimon, în stare de șoc. S-ar fi externat pe semnătură pentru a putea organiza înmormântarea mamei ei.

Surse din poliţie spun că bărbatul aflat la volanul maşinii, un bărbat de 42 de ani din Brăila, nu era nici drogat şi nici sub influenţa alcoolului. După ore întregi petrecute în fața polițiștilor, a fost lăsat să plece acasă. El este cercetat în libertate pentru ucidere și vătămare corporală din culpă. 

În faţa poliţiştilor, bărbatul ar fi declarat că nu îşi explică ce s-a întâmplat. La mijloc ar fi stat însă viteza şi lipsa de experienţă, spun surse Observator. 

Automobilul a fost sigilat de poliţişti şi lăsat în curtea bisericii. Urmează să fie ridicat pentru expertiză. În imaginile surprinse de reporterii Observator se vede cât de violent a fost impactul: parbrizul este spart iar capota îndoită. Preoţii de la mânăstire spun că se vor ruga pentru femeia decedată. 

PreotDumnezeu ştie mai bine de ce a îngăduit să aibă loc aici. 

Profesoara va fi înmormântată mâine, în Alexandria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Fiica femeii ucise la Mănăstirea Cernica s-a externat pentru a-şi îngropa mama. Doiniţa a fost profesoară la un liceu din Capitală