Antena Meniu Search
x

Video Filmul atacului de lângă Lacul Morii: 20 de câini au rănit grav o tânără care ieşise la alergat

Incident grav în Bucureşti! O femeie a fost muşcată de 20 de câini pe un câmp din apropierea Lacului Morii. Alerga în momentul în care animalele au atacat-o. Un biciclist care trecea prin zonă i-a salvat viaţa: a gonit câinii şi a sunat la 112. Victima a ajuns plină de răni la spital şi a fost operată de urgenţă. O ipoteză este că animalele provin de la două ferme din zonă. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 20.04.2022, 19:13

Vezi și

Femeia, în vârstă de 43 de ani, ieşise la jogging în această dimineaţă. În jurul orei 9, zeci de câini s-au năpustit din senin asupra ei. "Se afla la alergat pe acel câmp în momentul în care a fost atacată de haita de câini. Un biciclist care trecea prin zonă a văzut ce se întâmplă şi a intervenit. A reuşit să gonească animalele şi să o salveze pe femeie, iar apoi a sunat la 112 pentru a cere ajutorul medicilor", povesteşte Andre Rotaru, reporter Observator.

Starea femeii sfâşiate de câini

Femeia a fost transportată imediat la spital, cu răni serioase. "Are multiple plăgi muşcate la nivelul capului, la nivelul braţului drept şi la nivelul membrelor inferioare. Este internată în secţia de chirurgie plastică", a declarat Dr. Silvia Nica, medic şef UPU. Victima se află acum în afara oricărui pericol. Medicii spun că a fost, totuşi, norocoasă: câinii nu i-au atins niciun vas important de sânge. Femeia făcea aproape zilnic sport în jurul Lacului Morii. 

"Ea de foarte mulţi ani alerga pe câmpul ăsta. Este mult mai uşor pentru alergători, pentru că este mult mai moale şi ne afectează mult mai puţin articulaţiile", explică un alt alergător. 

Pe acelaşi subiect

Autorităţile au ridicat 8 câini de lângă Lacul Morii

După atac, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a ridicat 8 câini de pe câmp. "Echipajele ASPA care s-au deplasat la locaţia indicată au constatat 8 câini pe un câmp deschis. Câinii care au fost ridicaţi au fost transportaţi la unul dintre adăposturile noastre. Vor fi sterilizaţi, microcipaţi, vaccinaţi, deparazitaţi şi vor fi evaluaţi din punct de vedere al comportamentului", a explicat Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt ASPA.

Oamenii nu mai ştiu cum să se apere de câini

Oamenii care trec prin zonă spun că au întâlnit des câini agresivi, care ar sta la două ferme, dar până acum nimeni nu a luat măsuri. Aşa că, înainte să traverseze câmpul, fiecare se înarmează cu ce poate. "Haite pe aici! M-au atacat haite de câini. O praştie mi-am luat ca să dau după ei. Că altfel mă încing", mărturiseşte un trecător. "Mergem cu o piatră şi altceva. Nu folosesc spray sau băţ electric. Am fost muşcat de trei ori pe Lacul Morii", spune un alergător. "În zonă, aici, pe mine m-a atacat. Eram pe bicicletă, a sărit la mine, m-am dat jos şi i-am alergat eu pe ei", povesteşte un altul. 

Sute de sesizări la Protecția Animalelor

Primăria Sectorului 6 susţine că, în ultimii ani, a sesizat de peste 250 de ori Protecția Animalelor cu privire la problema maidanezilor din tot sectorul. "ASPA a avut o acţiune în zona Lacul Morii chiar săptămâna trecută, în urma unei sesizări primite de la un cetăţean, care ne-a transmis că în zona respectivă câinii ies din curţile oamenilor pe domeniul public şi sunt un pericol pentru trecători. A fost identificat un singur câine care a fost şi ridicat", susţine Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt ASPA.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul atacului de lângă Lacul Morii: 20 de câini au rănit grav o tânără care ieşise la alergat