Antena Meniu Search
x

Video Filmul dispariţiei Denisei, o fetiţă de 14 ani din Tulcea: cum şi-a plănuit copila plecarea de acasă. Peste 100 de poliţişti o caută cu drone şi câini de urmă

Dispariţia misterioasă a unei fetiţe din Tulcea pune pe jar autorităţile şi trage un semnal de alamă printre părinţi. Copila de 14 ani a plecat de acasă şi nu s-a mai întors. Fata şi-a luat puşculiţa cu bani şi a lăsat familiei un bilet în care spune că urmează destinul unui personaj dintr-o carte extrem de populară printre copii "Pisici războinice". Fata s-a aventurat în pădure pe urmele unui clan demult risipit, într-o confruntare dintre bine şi rău. De patru zile, peste 100 de poliţişti o caută în pădure, cu câini de urmă şi drone. Au găsit lemne arse şi mai multe bileţele. Însă nici urmă de copil.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.03.2023, 19:11

Vezi și

Denisa, o copilă de 14 ani dintr-un sat din Tulcea, a plecat în urmă cu patru zile de acasă în zorii zilei şi nu s-a mai întors. Părinţii o caută, cu disperare, în pădurile şi dealurile din jurul casei. "Seara s-a comportat normal, am luat cina, nu s-a întâmplat nimic. S-a retras în cameră la culcare şi dimineaţă când m-am dus să o pregătesc pentru şcoală, nu mai era. Nu pleca deloc fără să întrebe, fără să ceară voie", a declarat Monica Coadă, mama Denisei.

Fata s-ar fi pierdut în lumea poveştilor şi ar fi confundat realitatea cu ficţiune

Fata s-ar fi pierdut în lumea poveştilor şi ar fi confundat realitatea cu ficţiunea. Ar fi fost fascinată de Pisicile Războinice. 36 de cărţi care urmăresc patru clanuri de pisici sălbatice ce conviețuiesc în pădure, departe de oameni. Denisa a plecat în aventură pe urmele personajului principal, o felină roşcată, botezată Stea de Foc. Poate cel mai important indiciu pe care poliţiştii îl au în momentul de faţă este scrisoarea pe care fata a lăsat-o. Acolo recunoştea că toat această aventură a fost planificată de cel puţin 4 luni. Nu şi-a luat cărţile, dar şi-a luat toate economiile: 200 de lei.

Denisa a respectat scenariul în cel mai mic detaliu. La cinci dimineaţa, înainte de răsărit, a ieşit pe geam şi s-a făcut nevăzută în pădure. Poliţiştii au găsit aici în pădure mai multe indicii, haine, bileţele, chiar şi o scrisoare. dar şi lemne arse. Toate acestea îi duc pe anchetatori cu gândul că una dintre ipoteze este aceea că fata trăieşte personajul din carte. Un fost pisoi de casă care se transformă într-un războinic viteaz, nevoit să se despartă de familia lui şi să plece pe urmele unui clan demult pierdut. "De fiecare dată când îi făceam comandă, se bucura. Abia aştepta să se apuce să citească", a declarat Florin Coadă, tatăl Denisei.

Peste 100 de poliţişti, pompieri, jandarmi, dar şi voluntari au căutat-o pe fata de 14 ani prin pădure. Inclusiv o dronă a fost ridicată astfel încât să fie indentificată, însă fără urmă. Toţi au periat aproape 12 km de pădure cu câini de urmă în căutarea Denisei. În zadar. Copila parcă a intrat în pământ. "Dacă o vede cineva şi o recunoaşte, vă rog din suflet să ne contacteze sau să contacteze poliţia. Pentru ea, dacă ne vede, să ne dea un semn, să se întoarcă acasă. Ne dorim foarte mult să vină acasă şi să fie sănătoasă!", a declarat Monica Coadă, mama Denisei.

Specialiştii spun că, în mintea copiilor, linia dintre ficţiune şi realitate poate fi foarte uşor încălcată, dacă nu sunt ghidaţi de părinţi. "În mintea acestui copil s-au confundat planurile, a luat mult prea in serios ce a citit acolo. Parintii, in primul rand, ar trebui sa fie clari in a delimita pe intelesul copilului diferenta intre realitate si fictiune", a declarat Sorin Simion, profesor de psihologie. Pisicile Războinice sunt extrem de populare în rândul adolescenţilor din toată lumea. Au fost publicate prima oară în 2003 şi s-au vândut în mai mult de 40 milioane de volume în peste 20 de țări. Au apărut inclusiv pe lista New York Times a celor mai cumpărate titluri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul dispariţiei Denisei, o fetiţă de 14 ani din Tulcea: cum şi-a plănuit copila plecarea de acasă. Peste 100 de poliţişti o caută cu drone şi câini de urmă