Antena Meniu Search
x

Video Filmul tragediei din Bucegi: O tânără de 24 ani a căzut în gol 200 de metri, după un pas greșit, chiar sub ochii iubitului

Aventura pe munte s-a încheiat tragic pentru o tânără de 24 de ani din Neamţ. Fata a plecat pe un traseu periculos în masivul Bucegi, încălţată în adidaşi şi fără echipament special. Un pas greşit i-a fost fatal. Turista a alunecat şi a căzut 200 de metri în gol. Iubitul fetei a fost martor la nenorocire şi a avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a depăşi şocul. Salvamontiştii spun că nu e un accident izolat, în utimele ore au recuperat 16 turişti de pe munte. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 23.10.2022, 19:47

Vezi și

Fata de 24 de ani plecase împreună cu iubitul, doi amici şi doi câini în munţii Bucegi, pe traseul numit Brâna Caraiman, una dintre cele mai periculoase poteci, alunecoasă şi expusă chiar şi pentru sportivii experimentaţi. Tinerii ar fi fost însă total nepregătiţi pentru această aventură. Fata era încălţată în adidaşi şi fără echipament. Iar asta ia costat-o viaţa. În timp ce mergeau spre Cabana Caraiman, tânăra a alunecat şi a căzut în gol aproape 200 m spre Valea Jepilor Mici. N-a avut nicio şansă în hăul stâncos şi abrupt. Disperaţi, prietenii săi au sunat imediat după ajutor.

Claudiu Vasilescu, Salvamont Bușteni: Aparţinătorii nu o mai vedeau din acel punct. A trebuit să ne mobilizăm rapid. O zonă destul de dificilă, inaccesibilă, pentru că terenul este foarte accidentat şi cu pământ.

12 salvatori au plecat în căutarea fetei, în masivul Bucegi

O misiune contracronometru, dificilă şi pentru salvamontişti. După cinci ore, salvatorii au reuşit să o găsească. Era însă prea târziu. Şocat, iubitul fetei a avut nevoie de ajutorul medicilor. A fost preluat de un echipaj de la ambulnaţă. 

Pe acelaşi subiect

Slavamontiştii ne atrag atenţia că muntele nu iartă, trebuie să fim pregătiţi fizic şi neapărat echipaţi atunci când ne aventurăm pe un traseu, mai ales toamna şi iarna

Claudiu Vasilescu, Salvamont Bușteni: Este o potecă foarte îngustă. orice pas greşit te poate duce către moarte. Turistul trebuie să vină echipat, antrenat şi pregătit.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Salvamontiştii spun că îmbrăcămintea călduroasă, o sursă de lumină şi o haină de ploaie nu trebuie să lipsească din rucsac în nicio perioadă a anului. Încălţămintea cu talpă aderentă este la fel de importantă pe munte.

Nu toţi respectă regulile. Dovadă că doar în ultimele 24 de ore, 16 turişti au fost salvaţi de pe munte. Şase au ajuns la spital. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Filmul tragediei din Bucegi: O tânără de 24 ani a căzut în gol 200 de metri, după un pas greșit, chiar sub ochii iubitului