Antena Meniu Search
x

Video Floreşti a devenit peste noapte "cartierul inundaţilor". "A explodat pur şi simplu"

Zeci de familii din Floreşti se pregătesc de sărbători, dar au curţile pline de apă. Şi nu în urma vreunei catastrofe naturale, ci din cauza magistralei de apă a judeţului Cluj. Conducta, veche de aproape jumătate de secol, a cedat din senin, în toiul nopţii. Pompierii se chinuie, şi la această oră, să scoată apa din curţile şi beciurile oamenilor. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 14.04.2023, 22:37

Vezi și

Ca după potop. Aşa arătau azi-noapte străzile din comuna clujeană Floreşti, cea mai mare din ţară. Oamenii s-au trezit, în Vinerea Mare, cu casele înconjurate de ape.

Localnică: Soţul la 3 noaptea s-a trezit că plouă. Unde plouă? Că n-am văzut nicio ploaie. Apa venea, venea, venea. 

O avarie la magistrala care alimentează întreg judeţul Cluj a inundat comuna

De fapt, o avarie la magistrala care alimentează întreg judeţul Cluj a inundat comuna. Urmările se văd cel mai bine pe timp de zi.

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: Forţa apei a fost atât de mare încât bucăţi din asfalt au fost smulse, iar o parte din stradă a devenit impracticabilă. În curţile oamenilor, în anumite locuri, apa a depăşit chiar şi un metru.

În loc să se pregătească de Paşte, oamenii numără acum pagubele şi se chinuie să scoată apa.

Localnică: Apa mergea prin curte. S-a inundat garajul, s-a dus toată spre grădini şi acum vine toată înapoi o jumătate de metru.

Localnic: La animale, peste tot în curte în spate, beciul e plin. A curs încontinuu vreo 2 ore jumate.

Conducta care a cedat e veche de aproape 50 de ani

Conducta care a cedat are diametrul de 1 metru şi jumătate şi e veche de aproape 50 de ani. Reprezentanţii companiei de apă spun că, cel mai probabil, Învierea îi va prinde în aceeaşi situaţie, pentru că au de schimbat 6 metri de ţeavă. Între timp, în sprijinul locuitorilor afectaţi, au fost trimişi zeci de pompieri din judeţ. 

Paul Olar, purtător de cuvânt ISU Cluj: În jur de 30 de gospodării au fost afectate. Acţionăm cu 7 motopompe pentru evacuarea apei din gospodării. Până acum nu au fost persoane care să solicite sprijin medical. 

Lucian Croitoru, director comunicare Compania de Apă Someş: A explodat pur şi simplu, nu putem face speculaţii cu privire la cauză. Niciodată nu ştim, poate fi viciu ascuns de construcţia ţevii şi alte cauze. Important e că nu rămân oamenii fără apă.

Cel puţin deocamdată. În urma avariei, o parte din locuitorii Floreştiului, o parte din cei ai unei comune învecinate, dar şi câteva străzi din Cluj-Napoca au probleme cu presiunea la robinet. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Floreşti a devenit peste noapte "cartierul inundaţilor". "A explodat pur şi simplu"