Antena Meniu Search
x

Video "Apa venea, venea, venea". Dezastru în cea mai mare comună din ţară, în prag de Paște. Magistrala veche de jumătate de secol a cedat din senin

30 de familii din cea mai mare comună din ţară se pregătesc de Paşte cu gospodăriile inundate. Şi nu în urma vreunei catastrofe naturale, ci din cauza magistralei de apă a judeţului Cluj. Conducta, veche de aproape jumătate de secol, a cedat din senin, în toiul nopţii. Pompierii se chinuie, şi la această oră, să scoată apa din curţile şi beciurile oamenilor. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 14.04.2023, 13:18

Vezi și

Aşa arătau azi-noapte străzile din centrul comunei clujene Floreşti, cea mai mare din ţară. Conducta, veche de aproape jumătate de secol, a cedat din senin, în toiul nopţii.

Pompierii se chinuie, şi la această oră, să scoată apa din curţile şi beciurile oamenilor. O avarie la magistrala care alimentează întreg judeţul Cluj a făcut ca totul să fie înghiţit de ape. Iar urmările se văd cel mai bine pe timp de zi.

Alex Prunean, reporter Observator: Forța apei a fost atât de mare, încât bucăți din asfalt au fost smulse, iar o parte din stradă a devenit impracticabilă. În curtile oamenilor, în anumite locuri, apa a depășit chiar un metru.

Zeci de pompieri din întreg judeţul, trimiși să ajute la Florești

Pe acelaşi subiect

Acum oamenii, în loc să se pregătească de Paşte, numără pagubele şi se chinuie să scoată apa.

"Apa mergea prin curte râu și s-a inundat garajul. S-a dus toată spre garduri și acum vine toată înapoi, o jumătate de metru", spune un localnic. "La animale, peste tot în curte, în spate, beciul e plin. A curs în continuu, vreo două ore jumătate", mărturisește altcineva. 

În sprijinul locuitorilor afectaţi, au fost trimişi zeci de pompieri din întreg judeţul. În continuare, două străzi sunt închise până ce avaria de la conductă, veche de aproape 50 de ani, va fi remediată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Apa venea, venea, venea". Dezastru în cea mai mare comună din ţară, în prag de Paște. Magistrala veche de jumătate de secol a cedat din senin