Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîțu: "Angajaţii nevaccinaţi din sistemul de sănătate public şi privat se vor testa pe banii proprii"

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, că împreună cu ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, şi ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a semnat şi va depune în Parlament un proiect de lege prin care angajaţii nevaccinaţi şi care nu au trecut prin boală, din sistemul public şi privat, se vor testa pe banii proprii.

de Redactia Observator

la 14.10.2021, 12:54

premierul Florin Cîțu
Premierul interimar Florin Cîțu - Guvernul României

Personalul din cadrul structurilor publice care nu prezintă rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, va suporta costurile privind testarea, excepţie fiind categoria de personal care face dovada unor afecţiuni care reprezintă contraindicaţie la vaccinare, caz în care costurile de testare vor fi suportate de către angajator. Pentru unităţile private costurile privind activitatea de testare împotriva virusului SARS-CoV-2 vor fi suportate conform procedurilor stabilite la nivelul acestora, fie de către angajaţi, fie de către angajator.

"Pe scurt, angajaţii care nu sunt nevaccinaţi şi care nu au trecut prin boală, din sistemul de public şi privat, se vor testa pe banii proprii", a spus premierul interimar, precizând că propunerea a venit din partea ministrului Lucian Bode. "Acest proiect a fost depus, dacă nu trece moţiunea de cenzură, săptămâna trecută, am fi avut acest proiect de lege aprobat în Guvern şi trimis spre adoptare Parlamentului, în procedură de urgenţă", a mai declarat Cîţu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Decizii în ședința de Guvern: bani în plus pentru vaccinuri DTPa

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 10 milioane de lei pentru cumpărarea de vaccinuri DTPa. Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 10 milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru achiziţionarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular - DTPa. Premierul interimar Florin Cîțu spune că vaccinul este destinat copiilor de 14 ani și gravidelor. Aceste fonduri sunt necesare pentru deblocarea și finalizarea contractului de 71.000 doze vaccin pentru care Ministerul Sănătății are încheiart un contract cadru.

Memorandum pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

Guvernul a aprobat, joi, un memorandum privind contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. Contractul are o valoare de peste 300 de milioane de euro.

Premierul interimar Florin Cîțu a spus că în ședința de guvern de joi a fost aprobat un memorandum privind contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții. Împuternicit pentru semnare este ministrul interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu. Contractul de finanțare este în valoare de 305 milioane euro. Fondurile sunt pentru susținerea obiectivului de investiții "Spitalul Regional de Urgență Cluj".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Florin Cîțu: "Angajaţii nevaccinaţi din sistemul de sănătate public şi privat se vor testa pe banii proprii"