Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu, despre vaccinarea cu AstraZeneca în România: Este o decizie bună, luată de specialiști

Florin Cîțu s-a declarat că susține decizia potrivit căreia România continuă imunizarea cu serul de la AstraZeneca. Și asta pentru că această hotărâre a fost luată de specialiști.

de Monica Palade

la 16.03.2021, 14:29

Florin Cîțu, despre vaccinarea cu AstraZeneca în România: Este o decizie bună, luată de specialiști - Hepta/Mediafax

„Sunt 230.000 de români care s-au vaccinat cu AstraZeneca și sunt bine. A fost o decizie luată de specialiști să continuăm vaccinarea. Este o decizie bună, dacă vă uitați la ce spune Agenția Europeană a Medicamentului. Campania de vaccinare trebuie să continue, iar beneficiile vaccinării sunt clare peste tot în lume. Acolo unde s-a reușit o vaccinare rapidă am văzut o scădere foarte mare a numărului de persoane care s-au infectat", a declarat Florin Cîţu. 

Vaccinarea cu AstraZeneca decisă de specialişti

Decizia a fost luată de către reprezentanţii Comitetului Naţional privind Vaccinarea, Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), în urma unei şedinţe extraordinare în care s-au analizat evenimentele la nivel european legate de vaccinul produs de compania AstraZeneca, ca urmare a raportării cazurilor cu tulburări de coagulare la persoane imunizate cu acest tip de vaccin.

„În cursul acestei seri, a avut loc o ședință extraordinară la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pentru analizarea evenimentelor înregistrate la nivel european legate de vaccinul produs de compania AstraZeneca, ca urmare a raportării cazurilor cu tulburări de coagulare la persoane imunizate cu acest tip de vaccin.

În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european”, se arată în comunicatul CNCAV.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Florin Cîțu, despre vaccinarea cu AstraZeneca în România: Este o decizie bună, luată de specialiști