Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu, despre vaccinarea cu AstraZeneca în România: Este o decizie bună, luată de specialiști

Florin Cîțu s-a declarat că susține decizia potrivit căreia România continuă imunizarea cu serul de la AstraZeneca. Și asta pentru că această hotărâre a fost luată de specialiști.

De Monica Palade la 16.03.2021, 14:29
Florin Cîțu, despre vaccinarea cu AstraZeneca în România: Este o decizie bună, luată de specialiști - Hepta/Mediafax

„Sunt 230.000 de români care s-au vaccinat cu AstraZeneca și sunt bine. A fost o decizie luată de specialiști să continuăm vaccinarea. Este o decizie bună, dacă vă uitați la ce spune Agenția Europeană a Medicamentului. Campania de vaccinare trebuie să continue, iar beneficiile vaccinării sunt clare peste tot în lume. Acolo unde s-a reușit o vaccinare rapidă am văzut o scădere foarte mare a numărului de persoane care s-au infectat", a declarat Florin Cîţu. 

Vaccinarea cu AstraZeneca decisă de specialişti

Decizia a fost luată de către reprezentanţii Comitetului Naţional privind Vaccinarea, Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), în urma unei şedinţe extraordinare în care s-au analizat evenimentele la nivel european legate de vaccinul produs de compania AstraZeneca, ca urmare a raportării cazurilor cu tulburări de coagulare la persoane imunizate cu acest tip de vaccin.

„În cursul acestei seri, a avut loc o ședință extraordinară la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pentru analizarea evenimentelor înregistrate la nivel european legate de vaccinul produs de compania AstraZeneca, ca urmare a raportării cazurilor cu tulburări de coagulare la persoane imunizate cu acest tip de vaccin.

În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european”, se arată în comunicatul CNCAV.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Florin Cîțu, despre vaccinarea cu AstraZeneca în România: Este o decizie bună, luată de specialiști

Breaking News

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul