Antena Meniu Search
x

Fost comisar-şef de Poliţie, trimis în judecată, după ce a ajutat un hoţ să fure chiar din sediul Poliţiei

Un fost comisar-şef de Poliţie, care era împuternicit la comanda IPJ Mehedinţi, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, după ce a ajutat un bărbat să fure din sediul Poliţiei, potrivit news.ro.

de Redactia Observator

la 11.03.2021, 13:41

- Inquam Photos / Justinel Stavaru

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui fost comisar-şef de Poliţie, care la data comiterii faptelor ocupa funcţia de împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.  Acesta este acuzat de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

”În cursul lunii octombrie 2020, deşi a luat cunoştinţă despre săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat (faptă comisă în sediul I.P.J. Mehedinţi) în calitate de împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, inculpatul DM nu şi-a îndeplinit în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, constând în aceea că, nu a sesizat de îndată organele de urmărire penală, nu a luat măsuri pentru ca urmele infracţiunii să nu dispară (izolarea locului comiterii faptei pentru a se efectua cercetarea la faţa locului cu scopul ridicării de eventuale urme papilare) şi a întreprins - nelegal - demersuri care se circumscriu activităţii de urmărire penală (identificarea şi ascultarea/audierea presupusului autor şi a martorilor), în scopul împiedicării descoperirii faptei şi tragerii la răspundere penală a numitului C. S.- F. (presupusul autor al infracţiunii de furt calificat)”, se arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Evenimente » Fost comisar-şef de Poliţie, trimis în judecată, după ce a ajutat un hoţ să fure chiar din sediul Poliţiei