Antena Meniu Search
x

Fostul Episcop de Huși a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Fostul Episcop de Huși, Corneliu Onilă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri. Decizia, luată de Curtea de Apel Iași, poate fi atacată.

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 18:06

Corneliu Onilă în drum spre Parchetul Iași
Fostul Episcop de Huși Corneliu Onilă este dus la audieri de procurori - Observator/Foto de Arhivă
  • Avocatul fostului episcop va face recurs.
  • Corneliu Onilă a fost reținut joi pentru 24 de ore.

Corneliu Onilă este cercetat pentru agresiune sexuală continuată, iar victima ar fi un minor. De asemenea, este cercetat și pentru viol. Conform procurorilor, victima este un minor. Sebastian Jitaru, fost arhimandrit, este cercetat pentru trei infracțiuni de viol.

Avocatul lui Corneliu Onilă, Liviu Bran, a anunțat că va ataca decizia Curții de Apel Iași de arest preventiv pentru 30 de zile.

Fostul episcop de Huși a fost reținut joi într-un dosar care vizează acuzații de act sexual cu un minor. Corneliu Onilă s-a declarat nevinovat. În vara lui 2019, procurorii ieșeni au cerut redeschiderea dosarului, după ce, inițial, cauza a fost clasată pentru că nu au fost probe suficiente.

Scandalul a izbucnit în 2017, când a fost deschis un dosar în care erau implicați fostul episcop de Huși și trei preoți care l-au șantajat. Printre ei se află și Sebastian Jitaru, fost arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși. El l-a amenințat pe Corneliu Onilă că are o înregistrare în care fostul episcop întreținea relații sexuale cu un tânăr preot. La schimb, Jitaru i-a cerut lui Onilă postul de episcop-vicar de Huși. Jitaru a fost condamnat pentru această faptă, pe care o ispășește în Penitenciarul Vaslui.

Sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Fostul Episcop de Huși a fost arestat preventiv pentru 30 de zile