Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fratele bărbatului ucis de un poliţist în Săcele, arestat. L-ar fi ameninţat pe agent cu moartea

Fratele bărbatului împuşcat, sâmbătă, la Săcele, a fost reţinut şi, ulterior, arestat deoarece l-ar fi ameninţat cu moartea pe poliţistul care a tras focurile de armă.

de Redactia Observator

la 14.07.2024 , 17:34

Fratele bărbatului din Săcele, arestat. L-ar fi ameninţat cu moartea pe poliţistul care l-a împuşcat
Fratele bărbatului din Săcele, arestat. L-ar fi ameninţat cu moartea pe poliţistul care l-a împuşcat - Profimedia

Conform unei informări transmise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, bărbatul a fost reţinut pentru ultraj şi, duminică, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Braşov a emis mandat de arestare pe numele acestuia, potrivit Agerpres.

Bărbatul a fost arestat pentur ultraj

"S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la comiterea unei infracţiuni de ultraj prin ameninţare, situaţia de fapt reţinută fiind următoarea: Imediat după incident, (...) în timp ce organele competente îşi îndeplineau atribuţiile specifice (întocmire acte procedurale, examinare locaţie, acordarea de prim ajutor), unul dintre poliţiştii implicaţi a fost ameninţat în mod repetat cu moartea de către fratele persoanei care era supusă măsurilor de prim ajutor, în legătură directă cu modul de gestionare a conflictului şi cu uzul de armă de foc", a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Articolul continuă după reclamă

Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a informat că efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de omor şi două infracţiuni de ultraj.

Pe acelaşi subiect

"În cauză a fost efectuată cercetarea la faţa locului, au fost audiaţi lucrătorii de Poliţie şi Jandarmerie care au fost prezenţi la incident. Urmează ca în cauză să se efectueze autopsia şi expertiza balistică", a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Săcele, care ar fi ameninţat un jandarm cu un topor, a fost rănit, sâmbătă, de un poliţist, care a tras două focuri de armă în direcţia acestuia, a transmis IPJ Braşov.

Conform sursei citate, cei doi - jandarmul şi poliţistul - interveniseră într-un conflict între vecini, la care participa şi tânărul de 36 de ani.

Bărbatul rănit a fost preluat de către un echipaj medical, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate, dar a murit ulterior.

"La data de 13 iulie, în jurul orei 12,45, IPJ Braşov a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în municipiul Săcele, se află în desfăşurare o stare conflictuală între vecini, cu potenţial de escaladare. La faţa locului a intervenit, în primă instanţă, un echipaj, format dintr-un poliţist şi un jandarm, moment în care un bărbat, în vârstă de 36 de ani, implicat în conflict, a ieşit cu un topor, ameninţând forţele de ordine. Având în vedere pericolul iminent (manifestat inclusiv prin ridicarea toporului cu intenţia vădită de a lovi un jandarm), agentul de poliţie a efectuat un foc de avertisment în plan vertical, urmat de două focuri, în direcţia agresorului", se arăta într-o informare transmisă de IPJ Braşov.

Ulterior, în scopul aplanării conflictului şi a prevenirii escaladării acestuia, în sprijinul primului echipaj au intervenit, de urgenţă, alţi poliţişti şi jandarmi.

"Prin intervenţia promptă a poliţistului, viaţa colegului de la jandarmi a fost salvată. Poliţiştii continuă cercetarea la faţa locului, sub coordonarea procurorului de caz, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului", preciza IPJ Braşov. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Fratele bărbatului ucis de un poliţist în Săcele, arestat. L-ar fi ameninţat pe agent cu moartea