Antena Meniu Search
x

Video Frumuseţea pe patru lăbuţe: Peste 130 de pisici s-au întrecut într-un concurs internaţional la Cluj-Napoca. Cele mai scumpe exemplare ajung şi la 1.000 de euro

Peste 130 de pisici din 20 de rase s-au întrecut în frumuseţe la Cluj-Napoca, în cadrul unui concurs internaţional. Pufoase sau fără blană, cum sunt cele din rasa Sphynx, felinele au fost admirate şi  forografiate de mii de vizitatori. Evident, premiantele au plecat acasă cu diplome şi hrană.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 05.06.2023, 17:45

Vezi și

British ShortHair, Albastru de Rusia, Scottish Fold, Maine Coon, Siberiană sau Persană sunt doar câteva dintre rasele de pisici prezente la competiţia internaţională World Cat Federation, care s-a desfăşurat weekendul acesta la Cluj. 

Frumuseţea pe patru lăbuţe

În timp ce pisicile îşi arătau frumuseţea şi talentul, juriul le nota iar iubitori de feline le admirau şi le răsfăţau. 

Alexandru Elian - director de expoziţie: Avem patru arbitrii internaţionali, care vor acorda premii şi titluri în funcţie de valoarea fiecărei pisici. 

Pe acelaşi subiect

Exemplare evaluate şi la câteva mii de euro, participantele au aşteptat răbdătoare ca oamenii din jur să îşi facă treaba. 

Vizitator: Am venit doar să le admirăm şi am venit special pentru asta de la Bistriţa, deci am făcut câţiva kilometri pentru expoziţia asta. 

Elena Chişu - reprezentant felisă: Este un mascul care doar a împlinit 7 luni, a trecut de şase kilograme, ne mândrim cu el. Este dintr-o mare felisă din Europa. Am luat locul 1 la ring la concursul de la Chişinău. 

Orsholya, expozant: Este o fetiţă de rasa Maine Coon, este o rasă originară din America taie A obţinut de vreo 3 ori titlu de el mai bun junior, taie este locul 2 în lume la categoria kitten şi juniori din toate rasele. 

Preţul unei feline din rasa Maine Coon porneşte de la 800 de euro şi poate ajunge până la 1000 de euro. La fel în cazul pisicilor din rasa Sphynx. 

Raul - expozant: Lumea când le vede prima dată crede că sunt agresive. Total neadevărat. Sunt super lipicioase, afectuoase. Necesită o îngrijire mai aparte, din cauza lipsei blănii. Pielea se murdăreşte mai repede, ca şi pielea noastră şi au nevoie de îmbăieri mai frecvente. 

România se poate lăuda deja cu exemplare campioane mondiale la patru rase, între care British Longhair și Cornish Rex.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Frumuseţea pe patru lăbuţe: Peste 130 de pisici s-au întrecut într-un concurs internaţional la Cluj-Napoca. Cele mai scumpe exemplare ajung şi la 1.000 de euro