Antena Meniu Search
x

Video Fugarul Cătălin Cherecheş va avea "condiţii speciale" în puşcărie. Avocatul său susţine că o va duce mai bine decât majoritatea deţinuţilor

Fugarul primar al oraşului Baia Mare a fost adus în această seară în ţară. Poliţiştii români l-au preluat din Germania, acolo unde a fugit în luna noiembrie, cu câteva ore înainte de a fi condamnat la 5 ani de închisoare, pentru luare de mită. Cătălin Cherecheş este aşteptat la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 19.03.2024, 19:52

Vezi și

Cătălin Cherecheș a ajuns în România așa cum a părăsit-o, cu mașina.

Polițiștii germani l-au scos pe Cătălin Cherecheş din arestul din Munchen în această dimineaţă. La ora 9 și 40 de minute, fostul primar din Baia Mare a fost predat ofiţerilor români la punctul de trecere a frontierei cu Austria de la Freilassing, aproape de localitatea Salzburg. Destinaţia sa este Bucureşti.

Cătălin Cherecheş va avea "condiţii speciale" în puşcărie

Bogdan Dinu, reporter Observator: Cătălin Cherecheș va ajunge aici, la Penitenciarul Rahova. Timp de 21 de zile va sta închis într-o cameră de 19 metri pătrați cu cel mult alți doi deținuți. După ce trece perioada de carantină, va fi transferat într-un alt penitenciar, aproape de domiciliul său.

Pe acelaşi subiect

Cel mai probabil, Penitenciarul Aiud, acolo unde își va executa pedeapsa în regim închis. Va avea o celulă de 8 metri pătrați, iar în fiecare zi va putea petrece trei ore în aer liber. Lunar va avea dreptul la 5 vizite și 6 convorbiri telefonice de o oră. În momentul în care va fi transferat la Penitenciarul Baia Mare, în regim semideschis, celula va fi de două ori mai mare. Acolo, Cătălin Cherecheș va avea dreptul să stea toată ziua în aer liber. Numărul de vizite și de apeluri rămâne același.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției: Va beneficia, de asemenea ca oricare deţinut, de întreaga infrastructură penitenciară: alimentaţie diversificată, acces la un punct comercial din incinta unităţii, acces la publicaţii, acces la asistenţă medicală. Camerele de detenţie îi asigură comandantului pat individual, aşa cum se întâmplă pentru fiecare deţinut.

Avocatul fostului edil o contrazice pe Alina Gorghiu. Condițiile celorlalți deținuți nu ar fi deloc asemănătoare cu cele pe care Cătălin Cherecheș le va avea în spatele gratiilor.

Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș: Va avea un regim mai bun decât majoritatea deținuților din România. Sunt niște condiții speciale. E vorba de camere cu suprafețe mai mari, un număr limitat de persoane, sunt cuprinse toate în documentul oficial.

Judecătorii l-au condamant pe Cherecheș la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

Cosmin Dorobanțu, lider sindicat ANP: Probabil că acea cameră în care el va fi custodiat este proaspăt vopsită, proaspăt zugrăvită, mobilierul va fi unul probabil nou, va avea dușuri, va avea baie în cameră.

La finalul anului trecut, judecătorii l-au condamant pe Cherecheș la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Magistrații au menținut sechestrul pe bunurile edilului. Cu câteva ore înainte de condamnare, fostul primar a ieșit din țară prin Vama Petea, asta deși se afla sub control judiciar și era dat în consemn la graniță. Cherecheș a folosit buletinul unui văr, pentru a putea trece de control. Polițistul de frontieră care i-a permis trecerea este acum cercetat.

Patru zile mai târziu, fostul primar a fost prins de polițiștii bavarezi în Augsburg. Aproape patru luni a durat până când au fost gata procedurile de extrădare. Acum, pe lângă cei 5 ani de închisoare pentru luare de mită, Cătălin Cherecheş va primi un spor de pedeapsă şi pentru trecerea frauduloasă a frontierei până la 1 an și opt luni. Şi socrii săi, care au încercat să mituiască judecătoarea din dosarul său, pentru a-i da o pedeapsă mai mică, ar putea ajunge în spatele gratiilor. Săptămâna trecută a început procesul celor doi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Fugarul Cătălin Cherecheş va avea "condiţii speciale" în puşcărie. Avocatul său susţine că o va duce mai bine decât majoritatea deţinuţilor