Antena Meniu Search
x

Luna roz împotriva cancerului la sân. Fundaţia Renaşterea aprinde flacăra speranţei

Luna octombrie este luna roz, adică luna de luptă împotriva cancerului la sân. O boală care ucide anual sute de mii de oameni la nivel mondial. Iar în România situaţia este dramatică.

Vezi și

Luna octombrie este luna roz, adică luna de luptă împotriva cancerului la sân. O boală care ucide anual sute de mii de oameni la nivel mondial. Iar în România situaţia este dramatică. În ultimii 18 ani, Fundaţia Renaşterea aprinde flacăra speranţei.

Se strâng rândurile la Ateneul Român împotriva unui duşman care răpeşte în România tot mai multe mame, soţii, fiice. Cancerul la sân este, în 2018, a doua cauză a mortalităţii femeilor de la noi. Sunt ani în care această boală este pe primul loc.

De 18 ani, o mână de femei curajoase de la Fundaţia Renaşterea, care nu se limitează să compătimească, au intrat în luptă cu această boală cruntă: informază femeile bolnave, le sprijină psihic în faţa acestei boli care înainte să ucidă - mutilează, şi chiar ajută financiar acolo unde se poate. Toate sunt prezente aici unde au invitat peste 200 de personalităţi la un concert caritabil. Un concert de folclor, pentru că este anul Centenarului, la care românii să îşi aducă aminte că cel mai mare ajutor pentru semeni vine de la fiecare dintre noi.

Abia anul acesta însă a pornit un program prin care se fac mamografii gratuite, dar doar pentru femeile din zona de nord-vest a ţării. Şi femeile care nu sunt asigurate pot beneficia de acest program. În rest, speranţa vine din afara de României, cancerul este cea mai mare provocare pentru oamneii de ştiinţă. Şi uite că încep să apară rezultatele minţilor luminate ale omenirii. Premiul Nobel pentru medicină a revenit unor cercetători care se pare că au găsit leacul pentru cancerul de piele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Luna roz împotriva cancerului la sân. Fundaţia Renaşterea aprinde flacăra speranţei