Antena Meniu Search
x

Video Gală pentru Excelență în Jurnalism, organizată de CNA. Echipa Observator a povestit despre experiențele trăite în Ucraina, la începutul războiului

Seară de excepţie pentru jurnaliştii români. Consiliul Naţional al Audiovizualului a organizat o gală pentru Excelență în Jurnalism. Evenimentul a fost dedicat jurnalistilor români care au luat parte la misiuni dificile în zone de conflict, iar 51 dintre aceştia au fost şi premiaţi. Echipa Observator a fost prezentă la gală şi a vorbit despre experienţele trăite în calitate de corespondenţi de război în Ucraina şi Israel. 

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 08:04

Vezi și

Jurnaliştii Observator, dar şi alţi profesioniştii din mass-media, s-au adunat la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, unde au fost răsplătiţi pentru experienţele extrem de dificile prin care au trecut pe front. 

Echipa Observator şi-a adus aminte cu emoţie clipele petrecute în Cernăuţi din Ucraina, o zonă afectată de invazia ruşilor. 

  • Bianca Iacob, reporter Observator: Eu am fost pe partea din Cernăuţi şi misiunea mea de jurnalist a fost să arăt feţele războiului. Am fost împreună cu Crişan, Gabri Crişan, aici cu mine. O să dezvălui ceva ce sunt convinsă că el nu vrea... Am plâns amândoi. 
  • Cristi Popovici, reporter Observator: A fost o experienţă jurnalistică pe care nu ştim dacă vreunii din noi o vom mai trăi la fel de intens. Prima dată într-un teatru de război. Primele zile ale războiului, eram în Odessa. Toţi erau alertaţi că vin ruşii spre partea nordică. În Kiev, la un moment dat eram cu camerele cu unul din colegii mei şi filmam avioane pe cer, eram în a doua zi de război şi la un moment dat ne trezim înconjuraţi de armata ucraineană. Nu aveam căşti, nu aveam veste, nu aveam acreditare, noi ne-am dus pe timp de pace, 23 februarie. Şi în acel moment, nefiind pregătiţi, cu armele pe noi crezând că suntem spioni ruşi, atat de mare era spaima. 

"Fapte, nu frică! Jurnalism de performanță în condiții de siguranță!"

Pe acelaşi subiect

A fost motto-ul celor 51 de jurnalişti care au primit premiile pentru materialele realizate pe frontul de luptă. La final s-a ţinuit un moment de reculegere pentru jurnaliştii din toată lumea care au murit pe front. 

  • Bianca Iacob, reporter Observator: Noi am mers în Ucraina că să arătăm fața oamenilor, să arătam oamenii războiului, nu am mers pe front să relatăm despre loviturile de artilerie și cum se mișcă linia frontului.

Iar pentru mulţi dintre ei, anumite amintiri au rămas adânc întipărite în minte. 

  • Gabriel Crișan, Observator: Partea cu copiii, care rămâneau cu mamele sau cu o vecină sau cunoștință și treceau granița în Romania... asta m-a rupt. 

Evenimentul a făcut parte din campania Consiliului Europei ce a avut ca scop promovarea şi protecţia profesioniştilor din mass media. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Gală pentru Excelență în Jurnalism, organizată de CNA. Echipa Observator a povestit despre experiențele trăite în Ucraina, la începutul războiului