Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Garry Kasparov a ajuns în Timişoara. Fostul campion la şah spune că se simte în siguranţă aici şi a criticat din nou regimul de la Kremlin

Aflat în exil, Garry Kasparov, fostul mare campion din șah,  declarat terorist și extremist în Rusia de către Vladimir Putin, este la Timișoara. Acesta a mărturisit că se simte în siguranţă în România şi nu a ratat ocazia de a critica din nou, nu doar regimul de la Kremlin, ci şi marii lideri europeni. 

de Iulia Pop

la 17.05.2024 , 13:33

Cunoscut pentru criticile sale acide la adresa regimului lui Vladimir Putin, fostul campion mondial la şah, Garry Kasparov, a fugit din Rusia încă din 2013. Până în prezent a călătorit în peste o sută de ţări. 

Garry Kasparov: Tot cresc in clasamentul lui Putin: am început ca agent strain, apoi extremist, acum sunt terorist, apoi a venit un ordin federal pentru arestarea mea. Așa că trebuie să îmi aleg cu grijă țările unde pot să călătoresc în siguranță și lista se micșorează. România este una dintre puţinele ţări din Europa unde sunt în siguranță, alături de Polonia sau câteva ţări Nodice, așa că la evenimente mari, ca acesta, unde sunt acum, e nevoie de precauţie. Evident, în aceste zile nu voi călători în Ungaria sau în alte asemenea ţări unde orientarea e pro rusă. Sericiile ruse pot să facă o treabă murdară. 

Fostul campion a lovit şi in liderii internaţionali

Vezi și

Kasparov locuieşte acum în Statele Unite ale Americii. Chiar şi așa a fost extrem de dur la adresa felului în care preşedintele Joe Biden şi alţi mari lideri europeni se raportează la războiul din Ucraina.

Garry Kasparov, fost campion mondial la şah: Arată ca Vestul (Europei) a eșuat mizerabil în a creiona o strategie care să ducă la victoria Ucrainei. Ar trebui sa auzim de la marii lideri ai lumii, cum e Biden, Schulz sau cine-o fi, câteva  cuvinte simple: Ucraina trebuie să câştige ! Nu am auzit niciun lider, aflat în funcţie astazi, care să fi spus aceste cuvinte. Mereu e "Susținem Ucraina atât cât e nevoie". Doar gândiţi-vă că Coreea de Nord a dat Rusiei mai multă artilerie decat Germania Ucrainei.

Încă din 2016, Garry Kasparov a înfiintat o asociaţie, al cărei scop este să adune bani ca să sprijine Ucraina, acum cu atât mai mult, cu cât ţara e în război. Acţiunile sale l-au făcut să devină inamicul public numărul unu în Rusia şi implicit să-şi aleagă cu grijă ţările în care poposeşte.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Garry Kasparov a ajuns în Timişoara. Fostul campion la şah spune că se simte în siguranţă aici şi a criticat din nou regimul de la Kremlin