Antena Meniu Search
x

Greva profesorilor continuă şi miercuri. Poate dura chiar săptămâni întregi, ameninţă sindicatele din Educaţie

Greva profesorilor. Sindicatele din Educaţie au anunțat că greva profesorilor continuă și miercuri şi poate dura chiar săptămâni întregi. Joi va fi organizat şi un miting în Bucureşti.

de Redactia Observator

la 23.05.2023, 17:40

Greva profesorilor continuă şi miercuri. Poate dura chiar săptămâni întregi, ameninţă sindicatele din Educaţie
Greva profesorilor continuă şi miercuri. Poate dura chiar săptămâni întregi, ameninţă sindicatele din Educaţie - Inquam Photos / Octav Ganea

Haos în învăţământ după două zile de grevă generală. Situaţia a mii de elevi este în aer. Evaluarea naţională pentru clasa a şasea şi înscrierile în clasa a cincea au fost amânate, iar elevii din clasa a 12-a riscă să nu poată intra în Bacalaureat, pentru că nu are cine să le încheie mediile. Premierul le cere părinţilor să aibă răbdare şi încredere, în timp ce sindicaliştii cer creşteri salariale care să acopere inflaţia. 

Liderii sindicatelor din Educației au avut marți după-masă noi consultări la Guvern. "Astăzi nu avem nimic concret pentru a spune oamenilor, motiv pentru care greva continuă", a transmis Simion Hăncescu, liderul FSLI, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Miercuri este a treia zi de grevă generală în școli

Premierul și mai mulți miniștri au fost invitați la ședința sindicaliștilor de miercuri. "I-am invitat mâine (miercuri - n.r.) la o ședință pe care o avem cu liderii din țară. Poate mâine vin cu o surpriză, dar astăzi nu avem nimic concret pentru a spune oamenilor, motiv pentru care greva continuă", a spus Hăncescu. Ședința va fi la sediul FSLI, unde se întâlnesc liderii celor trei organizații sindicale. "Invitația este pentru premier, Marcel Ciolacu, ministrul Finanțelor şi ministrul Muncii", a adăugat Hăncescu.

Pe acelaşi subiect

La rândul său, Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație, a spus că marți "a fost doar o discuție informală și că se vor căuta soluții."

Miercuri este a treia zi de grevă generală în școli, după ce sindicatele din Educație au cerut o soluţie credibilă cu privire la revendicările salariale. Sunt în grevă peste 150.000 de cadre didactice și peste 70.000 de angajați din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic.

Evaluarea pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 şi 31 mai

Evaluarea naţională pentru clasa a VI-a care era programată miercuri şi joi va avea loc în zilele de 30 mai - Limbă şi comunicare, respectiv 31 mai - Matematică şi ştiinţe ale naturii, a informat Ministerul Educaţiei. "A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2022 - 2023. Astfel, Evaluarea naţională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai (Limbă şi comunicare), respectiv 31 mai (Matematică şi ştiinţe ale naturii)", se precizează în informarea ministerului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Greva profesorilor continuă şi miercuri. Poate dura chiar săptămâni întregi, ameninţă sindicatele din Educaţie