Antena Meniu Search
x

Video Greva profesorilor: Dascălii pregătesc marţi cel mai mare protest, în Piaţa Victoriei. Vor salarii între 4.000 şi 9.000 de lei

Iar greva continuă. Profesorii au făcut azi mitinguri în faţa mai multor prefecturi. A fost încălzirea pentru marele miting de mâine, din Piaţa Victoriei. 20.000 de cadre didactice ar urma să participe. Până atunci, sindicaliştii negociază la această oră la Guvern cu premierul şi ministrul Muncii. 

de Redactia Observator

la 29.05.2023, 20:02

Vezi și

Revoltaţi de oferta Guvernului, care e dispus să ofere doar bonusuri de maximum 2.500 de lei, în două tranşe, profesorii au ieşit din nou în stradă. Dascălii nu vor să audă de prime şi cer lefuri mărite cu 25%. 

Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei Sindicale Alma Mater: 4000 de lei la debutant, 6900 la colegii noştri şi la superior la gradul maxim în jur de 9000 de lei. Trebuie să înţeleagă că prin decizie politică se poate estompa acest conflict.

Unul care pare să continue pe termen nelimitat, pentru că aceste revendicări sunt considerate de către stat de neîndeplinit din cauza impactului bugetar de circa 14 miliarde de lei. Premierul i-a cerut în schimb ministrului Muncii să să finalizeze cât mai repede legea salarizării unitare a bugetarilor, astfel încât profesorii să încaseze salarii mărite înainte de 15 iulie.

Marius Budăi, ministrul Muncii: Bani nu sunt, dar trebuie sa găsim varianta corectă. 

Pe acelaşi subiect

Ligia Deca, ministrul Educaţiei: Mesajul meu pentru cadrele didactice e că îi respectăm, suntem alături de ei. Ne dorim ca ei să aibă sprijinul financiar pentru a-şi desfăşura meseria aşa cum vocaţia le-o cere.

Profesorii au ieşit cu miile pe străzi, nemulţumiţi de oferta Guvernului

În timp ce autorităţile discutau cu sindicaliştii, profesorii işi strigau nemulţumirile în stradă. În Iaşi, peste 3000 de angajaţi din învăţământ l-au ironizat pe preşedintele Klaus Iohannis. 

"Un sistem cârpit, permanent sacrificat, niciodată respectat. Ghinion, noi nu cedăm, vrem respect." Sunt doar câteva dintre mesajele pe care profesorii le-au avut pe pancarte. 

Personal nedidactic: E bătaie de joc! Noi suntem cei de jos, personalul nedidactic. Cu un salariu de 1800, cu copii la şcoală. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Numărul mare de participanţi la protest, peste 3000, a făcut ca artera principală din Iaşi să fie blocată timp de două ore. 

În Timişoara profesorii s-au mutat de la catedră în faţa prefecturii. 

Iulia Pop, reporter Observator: Şcoala de azi este România de mâine, strigă zgomotos cei 600 de angajati din sistem. Lor, li s-au alăturat şi elevi, convinşi că profesorii merită mai mult. 

Marţi va fi cel mai mare protest al profesorilor

Demonstraţiile de azi au fost doar încălzirea. Pe grupurile de facebook, profesorii strâng rândurile şi se pregătesc pentru ziua de mâine. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Cel mai mare protest din sistemul de învăţământ este aşteptat anunţat marţi, aici, în faţa Gvernului. Peste 20.000 de angajaţi din toată ţara vor veni aici la ora 11. 

După ce vor picheta sediul Guvernului, dascălii vor pleca în marş spre palatul Cotroceni. Sindicaliştii i-au cerut preşedintelui Iohannis o întâlnire pentru a media negocierile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Greva profesorilor: Dascălii pregătesc marţi cel mai mare protest, în Piaţa Victoriei. Vor salarii între 4.000 şi 9.000 de lei