Antena Meniu Search
x

Greva transportatorilor a luat sfârşit. Ordinul care a provocat protestele nu va mai fi aplicat

Greva transportatorilor a luat sfârşit şi odată cu ea calvarul sutelor de mii de oameni care au aşteptat, astăzi, zadarnic în staţii şi autogări! Însă războiul nu s-ar fi încheiat fără reacţia Parlamentului, care a intervenit în conflictul dintre firmele private şi ministrul de resort.

Vezi și

Greva transportatorilor a luat sfârşit şi odată cu ea calvarul sutelor de mii de oameni care au aşteptat, astăzi, zadarnic în staţii şi autogări! Însă războiul nu s-ar fi încheiat fără reacţia Parlamentului, care a intervenit în conflictul dintre firmele private şi ministrul de resort. Astfel, ordinul care a provocat protestele nu va mai fi aplicat. Şeful de la Transporturi are o altă variantă. Lucian Şova spune că acţiunea celor care au renunţat la curse, astăzi, a vizat păstrarea monopolului care afectează peste trei milioane de oameni.

Ordinul de ministru care i-a nemulţumit pe transportatori prevede printre altele să fie avantajaţi la licitaţii cei care vin cu maşini noi. Autorităţile spun că modificările ar fi în favoarea celor trei milioane de români care folosesc microbuze, maxi-taxi şi autobuze private ca să ajungă zi de zi la serviciu sau la şcoală.

Deşi toţi transportatorii s-au declarat nemulţumiţi de schimbările pregătite de ministrul transporturilor, doar unele sindicate au decis să nu iasă azi pe traseu. Ceilalţi au amânat protestul din respect pentru clienţii care au deja cumpărate bilete sau abonamente. Problema transportatorilor va fi tranşată în Parlament săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Greva transportatorilor a luat sfârşit. Ordinul care a provocat protestele nu va mai fi aplicat