Antena Meniu Search
x

Guvernul va adopta Memorandumul privind majorările salariale în Educație. Greviștii spun că documentul nu are nicio valoare

Examenele bat la uşă, anul şcolar se încheie săptămâna viitoare, dar greva profesorilor nu se opreşte. Ieri a fost o nouă zi de negocieri, dar din nou, fără succes.   

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 07:39

Vezi și

Autorităţile nu mai oferă momentan alte creşteri de salarii, dar vor adopta un memorandum în care să se regăsească dorinţele dascălilor. Documentul nu are nicio valoare, spun sindicaliştii care pregătesc pentru mâine un nou miting uriaş de protest în faţa Guvernului şi Palatului Cotroceni.

În tot acest timp, elevii sunt bulversaţi. Unii sunt chemaţi la şcoală, alţii stau încă acasă. Iar asta în condiţiile în care examenele naţionale stau să înceapă. Competenţele lingvistice ar putea fi echivalate cu mediile.

Iar la materiile unde nu sunt note suficiente, Ministerul Educaţiei propune ca mediile să poată fi încheiate doar cu două note.

Mai grav e că, dacă profesorii nu se întorc de luni la catedră, Bacalaureatul va fi amânat. Guvernanţii speră însă ca până la sfârşitul săptămânii să îi convingă pe dascăli să renunţe la grevă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Guvernul va adopta Memorandumul privind majorările salariale în Educație. Greviștii spun că documentul nu are nicio valoare