Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Guvernul vrea să schimbe taxarea resurselor minerale

de Redactia Observator

la 22.01.2017 , 10:05

Guvernul vrea să schimbe taxarea resurselor minerale

Executivul a discutat o notă privind elaborarea unui act normativ pentru sistematizarea redevențelor din domeniul resurselor minerale.

Potrivit acesteia, urmează să fie înfiinţat un comitet interministerial care să realizeze un act normativ, în condițiile în care programul de guvernare în baza căruia Executivul a primit votul de încredere al Parlamentului prevede supraimpozitarea cu cel puțin 20% a profiturilor obținute din extracția resurselor naturale, în măsura în care aceste resurse nu sunt prelucrate în România.

"În ceea ce privește impozitarea profitului, o restabilire a echității considerăm noi că reprezintă impozitarea suplimentară a profiturilor obținute din extracția de resurse naturale și neprelucrate în România, cu cel puțin 20%, prin adoptarea noii legi a redevențelor, cel târziu la finalul anului 2017", se menționează în programul de guvernare.

Articolul continuă după reclamă

Noua coaliție de guvernare are în vedere și modificarea Legii energiei și a gazelor naturale, urmând să fie impuse noi prevederi care ar putea afecta tarifele și taxele de transport și distribuție, dar și statutul funcționarilor din ANRE.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Evenimente » Guvernul vrea să schimbe taxarea resurselor minerale