Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Hai la tati, hai la tătuţu". Momentul emoționant în care un marinar din Fregata Regina Maria își ia în brațe fiul, după întoarcerea dintr-o misiune grea

Zi de sărbătoare pentru familiile marinarilor români. Fregata Regina Maria s-a întors acasă, după o misiune dificilă de peste 40 de zile în Marea Mediterană. După un drum lung, plin de provocări, cei peste 200 de militari au debarcat în portul Constanţa, unde i-au strâns în braţe pe cei dragi.

de Redactia Observator

la 22.06.2024 , 09:32

Peste 6.000 de mile marine au avut de parcurs pentru a îşi duce misiunea la bun sfârşit, şi anume contribuirea pentru încetarea conflictului din Libia. Marinarii au fost aşteptaţi cu lacrimi în ochi de către rude şi prieteni.

"Să aştepţi e greu, dar e bine că s-a întors bine acasă. Pentru mami, foarte greu a fost. De abia îl aşteptam să vină acasă", a declarat familia unui marinar.

După un drum lung, plin de provocări, cei peste 200 de militari au debarcat în portul Constanţa

Vezi și

"Hai la tati, hai la tătuţu", au fost cuvintele unui marinar care își vede copilul după mult timp. 

Pe acelaşi subiect

Pentru a îmbunătăți siguranţa din Marea Mediterană, marinarii au făcut şi escale pentru a se pregăti, ca să ducă la bun sfârşit angajamente asumate de țara noastră față de Uniunea Europeană.

"Chiar dacă am stat mult pe mare, au fost activităţi de patrulare, de asigurare a securităţii maritime într-o arie de interes cu ameninţări multiple. Refacerea capacităţii de luptă în porturile de escală din Italia şi Grecia au contribuit la refacerea moralului echipajului", a declarat Laurențiu Alexandru, Comandantul Fregatei.

Pentru a asigura zona, echipajul a realizat şi mai multe inspecţii la bordul navelor aflate în trecere.

România a participat pentru a treia oară la operaţiunea sprijinită de Uniunea Europeană, care contribuie la respectarea embargoului ONU asupra armelor, impus Libiei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » "Hai la tati, hai la tătuţu". Momentul emoționant în care un marinar din Fregata Regina Maria își ia în brațe fiul, după întoarcerea dintr-o misiune grea