Antena Meniu Search
x

Video Hoți ”angajați” să fure curent la restaurante și hoteluri din Constanța și București. Metoda prin care micșorau indexul afișat de contor

O grupare de escroci reușea să micșoreze semnificativ facturile la energie electrică ale unor restaurante şi hoteluri, contra cost, evident. Asta au descoperit poliţiştii din Constanţa, în urma mai multor percheziţii. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 01.07.2021, 20:54

Vezi și

Poliţiştii spun că hoţii mergeau în persoană la hotelul sau restaurantul care voia o micşorare de factură şi se conectau cu laptopul la contorul electric. Apoi, cu ajutorul unui program instalat, ar fi reuşit să modifice indexul afişat.

Scopul era, evident, introducerea unui index mai mic, astfel încât beneficiarul să plătească mult mai puţin decât consuma în realitate pentru energie electrică.

Hoții cereau 10% din diferenţa de bani

Pentru serviciile oferite, factura era generoasă: hoţii ar fi încasat 10 la sută din diferenţa de bani dintre factura reală şi cea măsluită. 

Beneficiarii serviciilor în afara legii au fost mai multe hoteluri, restaurante şi chiar service-uri auto din Constanţa şi Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Hoți ”angajați” să fure curent la restaurante și hoteluri din Constanța și București. Metoda prin care micșorau indexul afișat de contor