Antena Meniu Search
x

Foto Ileana şi-a dat foc în Poiana Braşov, sătulă că nu a aflat nici după 33 de ani adevărul morţii în Revoluţie a fiului de 12 ani. S-a stins chiar de Ziua Eroilor

O braşoveancă şi-a dat foc în Poiana Braşov, după ce a căutat ani la rând adevărul despre moartea fiului ei de 12 ani, care a fost ucis în timpul revoluţiei din 1989. Ileana a ales să moară chiar de Ziua Eroilor, însă poliţia nu a comunicat nimic timp de două săptămâni. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.06.2023, 19:47

Ileana şi-a dat foc în Poiana Braşov, sătulă că nu a aflat nici după 33 de ani adevărul morţii în Revoluţie a fiului de 12 ani. S-a stins chiar de Ziua Eroilor
Ileana şi-a dat foc în Poiana Braşov, sătulă că nu a aflat nici după 33 de ani adevărul morţii în Revoluţie a fiului de 12 ani. S-a stins chiar de Ziua Eroilor - Facebook

Mama lui Florin Negru, erou martir al Revoluției şi-a dat foc, pe Drumul Vechi, între Poiana Mică și Poiana Brașov. Pe 25 mai, de Ziua Eroilor. "Am făcut gestul ăsta în numele eroilor martiri". Acestea ar fi fost ultimele cuvinte ale femeii, consemnate pe Facebook de cel care a făcut public evenimentul, Cătălin Giurcanu, potrivit reporterului Observator Claudiu Loghin. Femeia a intrat în stop cardio respirator, în ambulanța SMURD şi nu a mai putut fi salvată. 

Au trecut mai bine de 33 de ani de când femeia caută adevărul morții în Revoluție a fiului ei de 12 ani, Adrian Florin Negru. "Traumatism abdominal cu rupturi de organe interne și hemoragie internă și externă produse prin armă de foc" nu a fost un răspuns care să aducă adevărul acestei drame.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov nu a comunicat nimic în acea zi. "Ce a comunicat oficial Inspectoratul Poliției Județene Brașov, în acea zi? Telefon mobil și borsetă furate, gater amendat pentru lemne fără acte, urmărit pentru conducere fără permis, prins și încarcerat, percheziții la deținători de droguri. NICIO vorbă despre ce s-a întâmplat pe Drumul Vechi. Ce a comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, în acea zi? NIMIC. De ce? (...) organul de urmarire penala stabileste cand este oportun sa ofere informatii", potrivit reporterului Observator.

Ce au transmis poliţiştii după ce au fost întrebaţi despre tragedie

Pe acelaşi subiect

"La ora 3 noaptea, când aflu despre ce s-a întâmplat și, dată fiind gravitatea faptelor, verific pe loc informația, Inspectoratul Poliției Județene mă muștruluiește: „Ma scuzați ca va întreb dar la ora asta târzie din noapte scrieți? (...) Când evenimentul a fost pe 25 mai?“.

După 33 de ani, geaca jerpelită, ideea că „era nebun, domnule“ și încercările tâmpe de a așterne batista pe țambal sunt înlocuite cu o tăcere adâncă. Țâfnoasă.

Nu, stimați domni. Informația pe care dumneavoastră o „jucați“ ca pe alba neagra, asta-are-asta-n-are-asta-i-aia-marcatoare nu este a dumneavoastră, nu vă aparține, nu este un bun privat. Este o datorie pe care o aveți față de comunitate, într-o societate care ar fi trebuit să evolueze, în 33 de ani. Iar a ascunde urletul de disperare al unei femei care în 33 de ani nu a putut afla cine i-a împușcat copilul este, de fapt, doar o altă mână încleștată strâns pe gâtul tuturor celor care încercăm să respirăm", a precizat Claudiu Loghin.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Comunicatul IPJ Braşov, la două săptămâni după eveniment

Abia la două săptămâni după tragicul eveniment, IPJ Braşov a transmis că femeia şi-a dat foc, pe 25 mai, în Poiana Braşov, ea decedând în ambulanţă, înainte de a fi preluată de elicopterul SMURD.

"La data de 25 mai, în jurul orei 18.00, Poliţia Staţiunii Poiana Braşov a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin şi-ar fi dat foc în zona Poiana Mică a staţiunii Poiana Braşov. Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, din cercetări rezultând că o femeie, în vârstă de 66 de ani, din municipiul Braşov, şi-ar fi dat foc pe drumul forestier "Drumul Vechi", ce face legătura între zona Poiana Mică şi strada Poiana Ruia, din Staţiunea Poiana Braşov. Echipajul S.M.U.R.D. sosit la faţa locului a acordat primele îngrijiri medicale, ulterior transportând persoana vătămată în zona unde a aterizat un elicopter S.M.U.R.D. pentru a o prelua. Aflându-se în echipajul auto S.M.U.R.D., persoana vătămată a intrat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a constatat decesul acesteia. În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au identificat un recipient din plastic transparent, care prezenta urme de combustibil lichid, o brichetă şi o bucată de carton care conţinea un mesaj", a transmis IPJ Braşov, potrivit Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ileana şi-a dat foc în Poiana Braşov, sătulă că nu a aflat nici după 33 de ani adevărul morţii în Revoluţie a fiului de 12 ani. S-a stins chiar de Ziua Eroilor