Antena Meniu Search
x

Video Imaginea care a devenit virală în România: motivul pentru care un bucureştean din Drumul Taberei şi-a montat 8 camere de supraveghere la geam

A fost găsit sediul FBI din Sectorul 6! Este doar una dintre reacţiile de pe internet la o fotografie cu nu mai puţin de opt camere de supraveghere montate toate sub acelaşi geam al unui bloc din Drumul Taberei. Grija pentru locurile de parcare a dus la situaţia care a stârnit amuzamentul oamenilor pe reţelele de socializare.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 07.12.2021, 20:07

Vezi și

Suntem în sectorul 6, în cartierul Drumul Taberei, aproape de strada Valea Ialomiţei. De la etajul doi al unui bloc ne urmăresc nu mai puţin de opt camere de supraveghere, puse una lângă alta sub pervazul unui singur geam. "Urât. Urât. Au pus doar pentru parcare, cred", "Exagerat. Exagerat. Poate le e frică de hoţi", sunt reacţiile trecătorilor.

Camerele au stârnit curiozitatea vecinilor. "Şi noi ne punem întrebarea. Văd atâtea camere. Să fie puse doar în parcare? Dar atât de multe? Hai, una, două! Să fie puse pentru magazinele astea din spatele blocului?", spune unul dintre vecini. Fotografiile cu sistemul de supraveghere inedit s-au viralizat pe internet. În doar câteva zile, au strâns sute de reacţii de la utilizatori.

Ce spune legea

Alţii au presupus că, de fapt, cele 8 camere sunt scoase la vânzare sau că aparţin unei persoane pasionate de spionaj. Tot în mediul on-line a început şi o adevărată dezbatere dacă instalarea camerelor a fost sau nu făcută legal. "Montarea camerelor de luat vederi la apartamente dar către locurile de parcare nu este ilegală. Doar divulgarea imaginilor prelevate în mod ilegal poate atrage o sancţionare", a declarat Cristian Ene, avocat.

Dacă numărul camerelor de supraveghere nu i-a intimidat pe cei care le-au instalat, a reuşit să facă asta camera de filmare. Nu au vrut să fie înregistraţi. Ne-au explicat totuşi că, pentru siguranţă, mai mulţi vecini din bloc s-au strâns şi au montat camerele de supraveghere într-un singur loc.

Fiecare cameră este orientată în aşa fel încât să supravegheze o maşină. Fiecare proprietar îşi poate vedea vehiculul în timp real, de pe telefon. Motivul pentru care toate cele 8 sunt amplasate sub acelaşi geam, este că, spun oamenii, de acolo au avut cel mai bun unghi asupra parcării. Dacă vrem să ne instalăm şi noi camere de supraveghere care să bată afară este bine să ştim că avem nevoie de acordul vecinilor dacă acestea sunt îndreptate şi spre proprietatea lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Imaginea care a devenit virală în România: motivul pentru care un bucureştean din Drumul Taberei şi-a montat 8 camere de supraveghere la geam