Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Imagini "de groază" în România. Insula Îngerilor de pe Lacul Morii, un loc plin de povești supranaturale, centrul distracţiei de Halloween

Halloween-mania cuprinde România. Magazinele sunt pline de costume şi măşti, iar barurile şi restaurantele intră şi ele în atmosfera de groază cu petreceri tematice. În Bucureşti, sute de tineri îmbrăcați în fantome, zombies ori alte personaje de groază, şi-au dat întâlnire pe Lacul Morii, acolo unde în aceste zile are loc cel mai mare festival din ţară dedicat sărbătorii.

de Ana Grigore

la 26.10.2024 , 19:40

Insula Îngerilor de pe Lacul Morii este, pentru mulți, un loc plin de mister și de povești supranaturale. Astăzi, acolo s-au strâns fantome, scheleți sau zombies. "Mă cheamă Kevin, am șase ani și m-am deghizat într-un dovleac schelet. Mami mi l-a ales, chiar e frumos", spune Kevin. "Am venit cu copiii, să vedem cum evoluează lucrurile. Cred că sunt o grămadă de activități interesante pentru ei", spune o mamă.

Organizatorii așteaptă, în acest weekend, peste 100.000 de vizitatori

Pentru participanții care au vrut să se deghizeze, festivalul a fost prilejul ideal să reproducă și să poarte costumele protagoniștilor preferați din filmele fantasy sau horror. Întreaga insulă a fost decorată cu dovleci, baloți de paie, fantome și pânze de păianjen. Şi comercianţii s-au adaptat temei de sezon. "Persoana care vine să le cumpere caută misterul. Conținutul este aleatoriu. Variază foarte mult. De la baghete magice la brelocuri, pinuri, coliere, stickere. Este mister!", a declarat Adrian Dumitrescu, comerciant plicuri misterioase. "Avem sânge de vampir, care este sangria roșie. Sângele de vampir e rece. Și avem sangria caldă, care este sângele pentru vampir, sânge cald. Am vândut în jur de 100 și ceva de pahare, cel puțin, până acum", a declarat Florin Constantin, comerciant.

Vezi și

Organizatorii așteaptă, în acest weekend, peste 100.000 de vizitatori. Intrarea costă 20 de lei iar copiii mai mici de 12 ani nu trebuie să plătească bilet. Spiritul sărbătorii se simte deja și pe principalele bulevarde din Capitală. Unele florării și restaurante au instalat, deja, decorul de Halloween, cu dovleci, flori de toamnă și păianjeni. Iar în Mureș, Mocănița i-a primit pe turiștii costumaţi cu baloane portocalii și negre, iar în tren au fost prinse ghirlande și cranii.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » Imagini "de groază" în România. Insula Îngerilor de pe Lacul Morii, un loc plin de povești supranaturale, centrul distracţiei de Halloween