Antena Meniu Search
x

Video Imagini filmate într-un spital din România: un infirmier, înarmat cu un suport pentru perfuzii, "vânează" un şobolan care venise în "vizită" la un pacient. Verificări DSP

Anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Socola, după ce pe internet au apărut imagini revoltătoare: un şobolan se plimbă pe lângă patul unui bolnav, iar un asistent medical se chinuie să-l prindă. Reprezentanţii unităţii medicale recunosc cu jumătate de gură că imaginile ar fi putut fi filmate într-o zonă tampon COVID.

de Redactia Observator

la 05.10.2021, 20:58

Vezi și

Potrivit înregistrării, imaginile sunt filmate duminică, 3 octombrie, la ora 21 și 47 de minute. Camera de supraveghere surprinde un șobolan care intră într-un salon în care un pacient este întins pe pat. La scurt timp, în cameră apare un angajat al spitalului, înarmat cu un suport pentru perfuzii. 

Anchetă la Spitalul de Psihiatrie Socola, din Iaşi

Conducerea spitalului de Psihiatrie Socola a deschis o anchetă după ce a văzut imaginile. "A fost demarată în cursul acestei zile o anchetă internă care va urmări aceste înregistrări, să vedem modul cum s-a întâmplat și dacă cineva este răspunzător", spune Dr. Bogdan Mucenica, purtător de cuvânt al Spitalului de Psihiatrie Socola din Iași. Întrebat dacă imaginile au fost filmate în spital, acesta răspunde: "Trebuie să vedem înregistrările de pe mediile noastre de stocare (...). Pare a fi o zonă tampon, dar vom vedea pe camere, pe acele înregistrări".

Deşi admite că imaginile ar fi putut fi înregistrate în spital, conducerea unităţii medicale ne-a pus la dispoziţie mai multe fotografii, în care se văd altfel de calorifere în saloane decât cele din imagini. Dacă se va dovedi totuşi că acolo au fost filmate, vor avea de răspuns şi la alte întrebări. Asistentul nu avea ce căuta într o zonă tampon COVID doar cu o mască. În plus, potrivit regulilor interne, un astfel de incident trebuia raportat. "Putem să vă spunem că conducerea institutului nostru încă nu a primit nicio sesizare oficială în acest sens, nu a fost făcută nicio plângere", a declarat Dr. Bogdan Mucenica.

Pe acelaşi subiect

Şi DSP va face verificări

Reprezentanții spitalului spun că ultima deratizare a fost făcută chiar luna trecută și o alta urmează luna aceasta. Şi Direcția de Sănătate Publică va face verificări. "Acolo trebuie văzut exact ce s-a întâmplat, trebuie igienizat, trebuie deratizat, dezinsectizat, luate toate măsurile. O să trimitem acolo inspectorii de igienă, să sancţioneze şi să analizeze, în primul rând, să vadă care sunt cauzele. Adică cum s-a putut ajunge aici, pentru că asta înseamnă deficienţe majore de igienă. Dacă ajung şobolanii să intre în spital ...", spune Vasile Cepoi, Director DSP Iași.

Imaginile apar public la doar două zile după ce instanţa s-a pronunţat într-o anchetă privind posturi ocupate fraudulos în spital. Fosta asistentă şefă a secţiei în care ar fi fost surprinse imaginile a fost repusă în funcţia pe care o câştigase prin concurs în urmă cu 4 ani.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Imagini filmate într-un spital din România: un infirmier, înarmat cu un suport pentru perfuzii, "vânează" un şobolan care venise în "vizită" la un pacient. Verificări DSP