Antena Meniu Search
x

Video Imagini şocante din "casa drogurilor" din Capitală, unde zeci de traficanţi, inclusiv minori, îşi etalau marfa. "Elevii, cu ghiozdanul în spate, intră dimineața!"

Imagini cum numai în filmele cu carteluri periculoase de droguri am mai văzut, surprinse seara trecută pe străzile Capitalei. Zeci de tineri au transformat o casă din centrul Capitalei într-un cuib al drogurilor. Cel mai tânăr are doar 15 ani. Asupra lor, poliţiştii au găsit peste 200 de plicuri care conţin substanţe interzise. Suspecţii au fost scoşi în stradă, puşi la zid de agenţi, percheziţionaţi şi mai apoi conduşi la secţia de Poliţie. În câteva ore s-au întors însă pe stradă. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 02.07.2023, 19:21

Vezi și

O casă în centrul Capitalei s-a transformat în fief al consumatori şi traficanţilor de droguri. Într-o acţiune ca în filme, poliţiştii au intrat peste ei. I-au scos în stradă şi i-au aliniat cu faţa la gard şi cu mâinile la spate. Printre ei sunt şi tineri care au doar 15 ani. 

"Casa drogurilor" din centrul Capitalei

Peste 240 de pliculețe cu droguri au găsit anchetatorii în această casă. 12 oameni au fost duşi la audieri. Cu toate acestea, în câteva ore însă s-au reîntors în stradă.

"Nu este clar câte persoane locuiesc în casa din centrul Bucureștiului. Clădirea a fost ridicată în urmă cu mai bine de cinci ani de interlopul Romeo Ursu, doar că de când a fost dat în urmărire clădirea a fost abandonată, iar acum singurii care locuiesc aici sunt oamenii străzii", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator. 

Pe acelaşi subiect

Elevi, printre clienţii dealerilor de droguri

Un adevărat cuib al drogurilor, așa descriu anchetatorii locul. Vecinii sunt disperaţi, au sunat de nenumărate ori la 112 pentru a-i chema pe polițiști. Mai mult, spun că le e teamă să-şi lase copiii singuri pe stradă. "Elevii, cu ghiozdanul în spate, intră dimineața! Intră cu ghiozdanul în spate la ora 7 dimineața. Se droghează și ei, se iau de lume, cer bani, te amenință... Tot blocul ăsta a făcut sesizări", povesteşte o femeie. "Aici e un hub. Un hub de oameni ai străzii, oameni care fac trafic de droguri, sunt mașini care opresc", spune un bărbat.

Dar de ce sunt încă liberi aceşti indivizi? "Aceste activităţi pot dura două luni de zile sau sunt cazuri în care finalizarea unui dosar poate ţine până la 2-3 ani de zile. Depinde de faptele ce sunt savarsite, depinde de cate persoane sunt implicate", a declarat un ofiţer BCCO.

Cât costa "marfa" ilegală

"Fenomenul este regenerativ. Sunt luați o parte dintre dealeri, vin alții în aceste locații. Având în vedere starea materială a celor care frecventează aceste locații, se vând droguri foarte ieftine. Un pliculeț de etnobotanice costă undeva între 7 și 12 lei. Heroina se vinde undeva la gram în jur de 200-250 de lei. Și dacă vorbim de bile, depinde de dozaj, poate să coste undeva de la 20 de lei și să ajungă la 40 de lei", spune Cătălin Țone, expert antidrog.

În ultimii ani, casele abandonate din centrul Capitalei au fost ocupate de astfel de grupări. În urmă cu aproape opt luni, polițiștii au găsit un alt "cuib" în sectorul 4 al Capitalei, la doi paşi de Piaţa Unirii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Imagini şocante din "casa drogurilor" din Capitală, unde zeci de traficanţi, inclusiv minori, îşi etalau marfa. "Elevii, cu ghiozdanul în spate, intră dimineața!"