Antena Meniu Search
x

Video Importăm muncitori cu tot cu clanuri mafiote. Reţea din Pakistan, specializată în răpiri, găsită în Braşov: mascaţii au eliberat un indian şi un pakistanez

Sutele de mii de cetăţeni străini veniţi să muncească la noi în ţară au atras după ei şi membri ai mafiei de la ei de acasa. O astfel de reţea din Pakistan acţiona în Braşov. Infractorii sechestrau muncitori din Asia şi cereau rudelor zeci de mii de euro răscumpărare. Poliţiştii au eliberat azi 2 tineri, un pakistanez şi un indian.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 14.02.2024, 19:34

Vezi și

Ca în filmele de acţiune, trupele speciale au oprit o maşină care circula pe Valea Prahovei. În câteva secunde şoferul şi pasagerii au ajuns pe asfalt încătuşaţi. Autoturismul a fost blocat exact în acest loc situat pe Drumul Naţional 1, în zona cartierului Timişul de Sus al staţiunii Predeal. În autoturism, pe locuri din faţă, poliţiştii au fost găsit doi cetăţeni pakistanezi, răpitorii, în vârstă de 37 şi 24 de ani, dar şi două dintre victime: un pakistanez şi un cetăţean indian.

Gruparea mafiotă îşi ademenea victimele cu promisiunea unor locuri de muncă mai bune

Ultima victimă a grupării mafiote, un pakistanez de 29 de ani, a fost răpit la începutul săptămânii. După ce l-au bătut, infractorii l-au sunat pe unchiul victimei, aflat în străinătate, pentru a-i cere 10 mii de euro în schimbul vieţii nepotului. Poliţia a fost anunţată în aceeaşi seară de un alt cetăţean străin. Ofiţerii au păstrat legătura cu ruda tânărului sechestrat şi în mai puţin de 24 de ore, au reuşit să-i identifice pe infracfori. "Nu sunt cunoscuţi în acest moment cu activităţi pe parte de cazier judiciar. Aceştia aveau formele legale, sunt de câţiva ani pe teriotriul României", a declarat Bogdan Berechet, Poliţia Capitalei.

Gruparea mafiotă îşi ademenea victimele cu promisiunea unor locuri de muncă mai bune într-un apartament aflat în cartierul Astra, din Braşov. Erau sechestrate până când rude sau cunoscuţi erau de acord să le trimită bani. De acolo a reuşit să fugă pe geamul de la baie al locuinţei un bărbat din Bangladesh. Imediat ce a coborât de la etajul 4 pe ţeava de scurgere, bărbatul s-a dus direct la Poliţie. Anchetatorii au percheziţionat autoturismul şi apartamentul situat la etajul 4 şi au găsit cu această ocazie 5 paşapoarte, un revolver şi o pungă cu marijuana. La acelaşi etaj locuiesc şi alţi migranţi. Nu ar fi ştiut ce se petrecea în apartamentul vecin.

"Mă duc dimineaţa la muncă, mă întorc seara. Uşa rămâne închisă, nu ştiu nimic", spune un migrant. Nici vecinii de bloc nu au intrat la bănuieli. "Patronul vine des la ei. O dată la două săptămâni el vine aici şi îi verifică. Vine cu proprietarul", spune o femeie. "O maşină de Timişoara parca aici şi lua pe doi sau trei, cu bagaje. Multe bagaje. Şi plecau", a declarat un bărbat. "S-ar putea ca în anii următori să asistăm chiar la grupuri infracţionale organizate de afgani, iranieni, irakieni şi efectiv să facă bani. Iar atunci, s-ar putea ca comunitatea românească într-un fel sau altul să intre în conexiune cu aceşti oameni", a declarat Adrian Marcu, sociolog.

În urmă cu două săptămâni, o altă răfuială între migranţi a băgat spaima între timişoreni. Un tânăr afgan a fost înjunghiat şi abandonat în stradă de mai mulţi pakistanezi. Peste 100.000 de muncitori din Asia şi Africa au ajuns să lucreze în România, în 2023. Alţi aproape 20.000 de migranţi ilegali au fost prinşi la frontierele ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Importăm muncitori cu tot cu clanuri mafiote. Reţea din Pakistan, specializată în răpiri, găsită în Braşov: mascaţii au eliberat un indian şi un pakistanez