Antena Meniu Search
x

Video Improvizaţia marinarilor din Galaţi, pentru a urca lumea pe bacul peste Dunăre. Bătrânii se revoltă, şoferii se tem pentru maşinile lor: "Să ne înecăm întâi!"

Să treci Dunărea cu bacul la Galaţi a devenit o adevărată acrobaţie. În timp ce oamenii fac echilibristică pe o pasarelă improvizată, mai ceva ca pe puntea suspinelor, şoferii se roagă ca apa să nu ajungă la motor. Responsabilii promit că de mâine, când se întorc la muncă, vor găsi o soluţie.

de Adrian Obreja

la 02.01.2024, 20:01

Vezi și

În ultimele zile, cotele apelor Dunării au atins niveluri uriaşe. La Galaţi, în punctul de trecere cu bacul spre Tulcea, fluviul a cucerit faleza inferioară și a inundat pasarela de acces.

Dunărea, în creştere la Galaţi. Improvizaţie pentru a urca pe bac

"Improvizația din bucăți de lemn a fost făcută special de către marinari penteu călătorii care au nu mașină. Cat despre ceilalți, trec cu mașinile pe aici, prin apă", transmite Adrian Obreja, reporter Observator. 

Pentru cei în vârstă, traversarea pe puntea suspinelor este un chin. La orice pas, se tem că vor ajunge în apă. "Să ne înecăm întâi ca să ridice puntea. Traversaţi, dar mai întâi prin apă, nu? Trebuie să învățăm să înotăm", spune o femeie. 

Pe acelaşi subiect

Şoferii au şi ei emoţii. Fiecare are propria strategie pentru a evita ca apa să ajungă la motor. "La cine să ne plângem? Dacă ne plângem, ne plângem degeaba. Ar trebui să bage bacul mare şi să nu pună pasarela în partea cealaltă, că aşa se procedează", cred mai mulţi şoferi.

Marinarii au încercat să găsească soluţii de moment. 

  • Marinar: Urmează să se mute pasarelele la nișa de apă mare. Acolo.
  • Reporter: Şi asta când?
  • Marinar: Păi să se înceapă munca. 

"În zilele următoare, în funcţie de posibilităţi şi prognozele meteo vom stabili ce este de făcut, dacă vom muta pasarelele sau nu", a declarat Cosmin Chelbaşu, reprezentant Navrom Bac Galați.

Azi, debitul Dunării la intrarea în țară a fost de 9 000 m3/s, aproape dublu faţă de media multianuală a lunii ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Improvizaţia marinarilor din Galaţi, pentru a urca lumea pe bacul peste Dunăre. Bătrânii se revoltă, şoferii se tem pentru maşinile lor: "Să ne înecăm întâi!"