Antena Meniu Search
x

Video "În 5 minute s-a întins focul, tu mă crezi?" Momente dramatice în Brașov, după ce o piață de haine a fost cuprinsă de flăcări uriașe

Un incendiu de proporţii a cuprins o piaţă de haine second hand din Braşov. Tarabele şi marfa au fost înghiţite de flăcări în câteva minute, iar comercianţii abia au scăpat cu viaţă. Degajări masive de fum au intoxicat zona ore în şir. Piaţa nu avea autorizaţie de incendiu. O ţigară aruncată la întâmplare ar fi cauza focului. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 30.04.2022, 19:18

Vezi și

Alarma s-a dat puţin după ora 19. Piaţa de haine vechi din cartierul braşovean Bartolomeu abia se închisese, când o comerciantă a văzut fumul. Sub ochii îngroziţi ai femeii, în timp ce vorbea la telefon cu pompierii, focul înghiţea tarabă după tarabă.  

Martoră: Am anunţat pompierii în secunda doi. În cinci minute s-a întins focul, în cinci minute, tu mă crezi?

Toţi pompierii din oraşul Brașov au fost mobilizaţi la incendiu

Claudiu Loghin, reporter Observator: Incendiul a cuprins o zonă în care erau depozitate cantităţi uriaşe de haine uzate. Pentru stingerea acestora, pompierii din Braşov primesc sprijin de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din Covasna și Prahova.

Pe acelaşi subiect

Lupta cu flăcările a fost o cursă contracronometru. Salvatorii au scos din foc 30 de butelii cu gaz inflamabil şi au răcit o conducă de gaz, din zona incendiului, care putea oricând să explodeze. 

Col. Lucian Marciu, inspector șef ISU Brașov: În momentul de faţă este totul sub control, zona este răcită şi în momentul de faţă nu mai avem acest pericol însă se răcește în continuare ţeava de gaz pentru ca să nu se producă evenimente neplăcute.

Piaţa din cartierul Bartolomeu s-a făcut scrum

3000 de metri pătraţi de tarabe şi chioşcuri improvizate din tablă şi plastic au ars, iar din baloții cu haine la mâna a doua depozitaţi acolo n-a mai rămas nimic. Cerul Braşovului a fost acoperit de un nor uriaş de fum. Localnicii au fost sfătuiţi să închidă ferestrele şi să nu se apropie de zona toxică.

Col. Lucian Marciu, inspector șef ISU Brașov: Având în vedere cantitatea foarte mare de fum înnecăcios şi nu ştim exact ce anume substanţe ardeau am luat decizia de a da acest mesaj RO-ALERT.

Şapte ore a durat ca incendiul să fie stins. O parte din pompieri au rămas şi peste noapte ca să strângă bucăţile de tablă rămase de la chioşcuri, sub care puteau mocni focare. Piaţa nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Iar pompierii bănuiesc că flăcările au izbucnit de la jarul unei țigări aruncate la întâmplare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » "În 5 minute s-a întins focul, tu mă crezi?" Momente dramatice în Brașov, după ce o piață de haine a fost cuprinsă de flăcări uriașe