Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video În Bucureşti, ca în Italia: o pizzerie, la fiecare colţ de stradă. Ce pizza preferă românii şi cât costă

Şi românii fac pizza ca-n Italia! În Capitală, de exemplu, găseşti o pizza bună aproape la fiecare colţ de stradă. Artizanală, cu aluat dospit bine şi în stil napoletan - ca la ea acasă! Românii şi-au rafinat gusturile şi caută acum ingrediente de calitate, combinaţii inedite şi reţete ca-n bucătăriile italieneşti. 

de Ingrid Tîrziu

la 02.08.2025 , 20:08

Cât ai zice "Buon appetito"! Dacă te apucă pofta de pizza autentică în Bucureşti, găseşti sigur o variantă proaspătă, rapdă şi gustoasă, ca-n Italia! Cele mai multe pizzerii artizanale sunt în Sectorul 3, peste 30 listate doar pe aplicaţiile de profil. Şi în sectoarele 1 şi 4 găseşti preparatul italian aproape de casă. "Avantajul pe termen lung în a avea o pizzerie într-o zonă de cartier este că oamenii se fidelizează mai uşor şi se creează o relaţie de prietenie între client şi pizzerie. În timpul săptămânii, oamenii aleg să-şi comande la pachet, iar pe final de săptămână oamenii aleg să vină în locaţie", a declarat Sorin Mirlogeanu, proprietarul unei pizzeria.

Ce pizza preferă românii

România ocupă locul doi în lume la comenzi de pizza. Şi suntem mai înfocaţi în comenzi în Bucureşti, decât locuitorii Romei sau Barcelonei. Iubim mult acest preparat şi ne-am rafinat gusturile. Odată cu apariţia a tot mai multor pizzerii autentice în Capitală, oamenii vor ingrediente de calitate şi le caută în pizzerii. Fie că vorbim de mezeluri italieneşti sau brânzeturi autentice, o astfel de pizza porneşte de la 40 de lei şi poate ajunge până la 70 de lei. "Mozzarella de buffala, salam italian, busuioc, sos făcut în casă home-made. Acum pe vară se mănâncă soft, margherita. Acum toată lumea mănâncă mortadella, fistic. O pizza cât mai natural făcută", a declarat Steluţa Firu, manager pizzeria.

Articolul continuă după reclamă

Pizza clasică rămâne în continuare cea mai iubită de români: margherita, quatro stragioni, prosciutto e funghi sau diavola sunt greu de egalat în topul gurmanzilor! 

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
V-aţi încuraja copiii spre o carieră în gaming?
Observator » Evenimente » În Bucureşti, ca în Italia: o pizzerie, la fiecare colţ de stradă. Ce pizza preferă românii şi cât costă